Schulz, admirând Palatul Cotroceni: „Aici stătea Ceauşescu?” Ce i-a povestit Băsescu VIDEO

Preşedintele Parlamentului European s-a declarat încântat de România. I-a plăcut Palatul Cotroceni şi a fost fascinat de locul de naştere al lui Brâncuşi. Întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost una relaxată şi a lăsat loc de glume. Vizita lui a stârnit un schimb de replici, totuşi, între Vasile Blaga şi Victor Ponta. 
Romania TV
31 oct. 2012, 12:52
Schulz, admirând Palatul Cotroceni:

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost primit, miercuri la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian BăsescuVizita lui Schulz la sediul preşedinţiei vine în contextul în care PDL l-a acuzat pe înalt oficialul UE că face campanie electorală pentru Victor Ponta, prin deplasarea pe care acesta a efectuat-o în colegiul din Gorj în care va candida premierul român.

La finalul întrevederii oficiale, Schulz a precizat că a fost impresionat de locurile pe care le-a vizitat.

Am fost fascinat ieri când am vizitat locul de naştere al lui Brâncuşi. Abia am învăţat cum se pronunţă. În Paris dacă întrebi oamenii întrebi despre „Brancusi”, data viitoare o să-i întreb de „Brâncuşi”. Am fost fascinat de Masa Tăcerii, acest loc minunat şi susţin ideea de a pune acest obiectiv pe harta patrimoniului mondial UNESCO. Am fost primit de un grup de 20 de tineri îmbrăcaţi în costume naţionale cu un dans tradiţional. Am fost emoţionat şi vreau să mulţumesc contribuţiei culturale pe care România o aduce Europei”, a declarat preşedintele Parlamentului European.

Atmosfera întâlnirii dintre preşedintele României şi oficialul UE a fost una foarte relaxată, Băsescu glumind şi pe tema întrebărilor pe care le poate adresa presa. Spre finalul întrevederii, şeful statului i-a spus lui Martin Schulz şi despre problemele medicale pe care le-a avut la coloana vertebrală.

Martin Schulz s-a arătat încântat de interioarele Palatului Cotroceni, despre care a spus că e mai frumos decât sediul Parlamentului European. „Aici obişnuia să stea Ceauşescu?”, a întrebat preşedintele PE, iar Traian Băsescu i-a explicat că nu şi că „a fost un centru politic tradiţional pentru România”.

Martin Schulz a susţinut un discurs în faţa parlamentarilor români. Asta după ce oficialul european a fost primit cu acuzaţii de partizanat politic. Discursul lui Martin Schulz în Parlament a generat un schimb de replici tăioase între Victor Ponta şi Vasile Blaga.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că aşteaptă „cu nerăbdare” mesajul lui Martin Schulz în plen, precizând însă că PDL nu va participa la întâlnirea cu acesta şi arătând că fostul preşedinte al PE Jerzy Buzek a fost în România, dar nu la o facţiune.

Premierul Victor Ponta i-a replicat liderului PDL, Vasile Blaga, răspunzând acuzelor că Martin Schulz i-ar fi făcut campanie, prin prezenţa sa în Târgu Jiu, că Blaga nu ştie nicio limbă străină şi nu înţelege ce se întâmplă dincolo de vamă.

Preşedintele PE a primit, miercuri, din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea, distincţia Colanul Camerei Deputaţilor. Martin Schulz a arătat că această distincţie a fost primită şi de Regele Mihai când a împlinit vârsta de 90 de ani.

„Este o încurajare pentru mine să ajung şi eu la 90 de ani”, a adăugat preşedintele Parlamentului European.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!