Prezentatoarea TVR Sonia Ionescu în carantină, după ce a intrat în contact cu un invitat depistat pozitiv cu COVID 19

Prezentatoarea TVR Sonia Ionescu a anunţat pe Facebook că se află în carantină, după ce luni, la filmările pentru emisiunea "Vreau să fiu sănătos", a intrat în contact cu un invitat care, ulterior, a fost testat pozitiv cu Covid-19. Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită din nou Parlamentului demiterea de urgenţă a administraţiei condusă de Doina Gradea.
Romania TV
13 mart. 2020, 18:28
Prezentatoarea TVR Sonia Ionescu în carantină, după ce a intrat în contact cu un invitat depistat pozitiv cu COVID 19

Prezentatoarea TVR a povestit pe pagina sa de Facebook şirul evenimentelor care au dus la izolarea sa.

„Dragii mei, zilele trecute mă bucuram teribil la vederea copacilor înfloriți și abia așteptam să dau o tură de parc în alergare. Doar că între timp am intrat în carantină la domiciliu. La fimările de luni am intrat în contact cu o persoană testată pozitiv COVID 19.

Evenimentele au decurs în felul următor:

• Luni, 9 martie: la filmări în studioul Televiziunii Române am stat de vorbă cu persoana respectivă. Nu am dat mâna și am discutat la o distanță de aprox . 1.5m distanță.
• Joi, 12 martie, ora 09:38 am fost informată că persoana respectivă are în familie un membru testat pozitiv. Din acel moment m-am autoizolat la domiciliu, unde sunt și acum – alături de soțul meu și cei doi copii.
• Astăzi, 13 martie, ora 09:11, am aflat că persoana cu care eu am intrat în contact luni, este și ea testată pozitiv.
Imediat am luat toate măsurile necesare, în conformitate cu legea:
1. Am anunțat DSP-ul, care mi-a comunicat că în lipsa simptomelor nu voi fi testată, motivul invocat fiind insuficiența testelor.
2. Am sunat toate persoanele cu care am intrat în contact de luni pana joi.
Aș vrea să mai menționez un fapt, nici persoana cu care eu am intrat în contact și căreia astăzi i s-a confirmat că este testată pozitiv și nici eu nu prezentăm până în acest momemt simptome de boală.

Vă rog mult ca în situația în care treceți prin ceva similar, să fiți responsabili și să acționați conform prevederilor legale. Așa cum am spus de la bun început în mod public, consider că aceasta este singura atitudine care trebuie avută. A ascunde așa ceva nu face decât să agraveze răspândirea bolii.

Și cel mai important, trebuie să stați cât mai mult acasă, în izolare. Este singura soluție dovedită (!) care diminuează răspândirea acestui virus. În aceste momente, simțul civic este printre cele mai mari răspunderi pe care le avem.

Sper ca atât eu cât și familia mea și toti oameni cu care am intrat in contact să fim bine și același lucru vă doresc și vouă. 

Vă voi ține la curent cu evoluția mea … deocamdată dansez prin casă și încerc să nu mănânc tot ce e în frigider”, a scris Sonia Ionescu, păstrându-şi umorul.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre închiderea graniţelor: Nu este o opţiune care să fie luată în considerare

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită din nou Parlamentului demiterea de urgenţă a administraţiei condusă de Doina Gradea, preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, pentru că li s-a ascuns salariaţilor faptul că un invitat la emisiunea „Vreau să fiu sănătos” a fost depistat cu coronavirus.

„Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a aflat cu stupoare informaţiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care administraţia condusă de Doina Gradea, preşedinte director general al Societăţii Române de Televiziune, a ascuns salariaţilor săi faptul că un invitat la emisiunea ‘Vreau să fiu sănătos’ a fost depistat cu coronavirus! Este incredibil cum angajaţii TVR, care îşi pun viaţa în pericol în orice clipă relatând despre această boală ucigaşă, extinsă la nivel mondial, ca să informeze populaţia în scopul prevenţiei, nu sunt informaţi şi avertizaţi. Ba, mai mult, le sunt ascunse aceste informaţii tocmai de cei care ar trebui să-i protejeze. Este halucinant că aceia care conduc TVR află în urmă cu câteva zile că un invitat la o emisiune este posibil să fie infectat, având în vedere că soţiei sale i se confirmase testul, şi nu suflă o vorbă angajaţilor TVR pentru a-i pune în gardă. Şi nici măcar în ultimul ceas, după ce s-a confirmat oficial că respectivul invitat este infectat cu coronavirus. De ce a ales Doina Gradea să ţină secret această informaţie vitală pentru sănătatea propriilor angajaţi, este o întrebare la care aceasta trebuie să răspundă urgent în faţa instituţiilor abilitate”, afirmă MediaSind, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Totodată, sindicaliştii cer instituţiilor abilitate să sancţioneze persoanele vinovate de ascunderea adevărului, iar Ministerului Sănătăţii să intervină de urgenţă, având în vedere că televiziunea publică este o instituţie strategică.

„Având în vedere secretomania de care a dat dovadă şefa TVR, precum şi încercările de a ascunde aceste informaţii grave, MediaSind solicită Parlamentului demiterea de urgenţă a administraţiei Gradea. În acelaşi timp, solicităm instituţiilor abilitate să reacţioneze de urgenţă pentru a proteja sănătatea angajaţilor TVR şi a familiilor acestora şi să sancţioneze drastic persoanele care se fac vinovate de ascunderea adevărului. Până la luarea măsurilor necesare izolării tuturor persoanelor expuse, solicităm Ministerului Sănătăţii să intervină de urgenţă, având în vedere că televiziunea publică este o instituţie strategică, iar în astfel de momente este nevoie de responsabilitate”, se menţionează în comunicatul MediaSind.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'