Fostul ofiţer al MAI care a infectat 30 de persoane cu coronavirus a fost în Israel cu 88 de oameni. Mulţi dintre ei nu au fost testaţi

Fostul comandat adjunct al Poliției Capitalei, care a infectat aproximativ 30 de persoane, a vizitat Israelul timp de cinci zile alături de un grup alcătuit din 88 de persoane, printr-o agenție de turism din București. Dintre cele 88 de persoane alături de care a fost în Israel, cu 77 a călători în același avion. 
Romania TV
17 mart. 2020, 20:48
Fostul ofiţer al MAI care a infectat 30 de persoane cu coronavirus a fost în Israel cu 88 de oameni. Mulţi dintre ei nu au fost testaţi

Autoritățile au anunțat faptul că există o anchetă epidemiologică în curs, însă nu toate persoanele din grupul cu care fostul ofițer MAI a călătătorit au fost verificate, unele nu au fost contactate de către autorități.

În data de 11 martie seara, la două zile după confirmarea bărbatului, autoritățile s-au interesat doar de traseul excursiei, susține reprezentantul agenției de turism cu care acesta a călătorit.

”Am așteptat pe data de 10, de 11, de 12 să fim contactați de cineva din cadrul comisiei epidemiologice, n-am fost contactați” , a declarat una dintre pasagerele zborului. 

Citește și: Ofiţer MAI cu coronavirus, alţi doi poliţişti suspectaţi de infectare. Anchetă epidemiologică la Poliţie şi ADP Sector 4

Grupul alcătuit din 88 de persoane a plecat din București cu destinația Ierusalim pe 21 februarie, cu o cursă El AL, printr-o agenție de turism specializată în excursii la Sfântul Mormânt. În prima noapte, grupul a fost cazat la hotelul Taybeh Golden din orașul Ramallah, iar în următoarele 4 nopți a stat la Hotelul Ambasador din Betleem. Informația privind cele două locații a fost confirmată de Ambasada Israelului care preciza, într-o postare pe Facebook, că nu deține informații că grupul ar fi staționat în Israel.

În cele cinci zile, cele 88 de persoane au vizitat cele mai populare obiective din Ierusalim, iar pe 26 februarie, 79 dintre persoane s-au întors la București în același avion cu fostul ofițer MAI. 

După ce s-a întors din excursia din Israel, reprezentanții agenției de turism susțin că fostul polițist a început un tratament nou pentru o condiție medicală de care suferă. În momentul în care s-a prezentat la spital cu tensiune scăzută și tranzit intestinal accelerat, medicii au presupus că noul tratament nu îi priește. I-au pus perfuzii, apoi a plecat la serviciu. Între 2 și 5 martie starea acestuia de sănătate s-a înrăutățit, urmând să fie internat la Spitalul Gerota.

Din data de 5 până pe 9 martie, fostului ofițer MAI i s-au făcut mai multe analize. Mai mult decât atât, autoritățile susțin că acesta nu a recunoscut că a fost plecat în străinătate și a fost testat pentru coronavirus doar în momentul în care a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte gravă.

Citește și:Dosar penal pentru fostul ofiţer MAI confirmat cu coronavirus

Pe 10 martie, conform reprezentanțiilor agenției, soția bărbatului a fost luată cu salvarea și transportată la Institutul Matei Balș, unde i s-au recoltat analize. Aceasta a intrat în contact direct cu pacientul confirmat cu coronavirus, însă a fost trimisă acasă pentru a aștepta rezultatul analizelor.

Conform buletindebucurești, care a contat mai multe persoane care au călătorit alături de fostul polițist. Reprezentata agenției de turism susține că nu este testată, dar a fost contactă de cineva de la Ministerul Sănătății doar pentru a întrebată de traseul polițistului.

Agenția de turism a declarat faptul că, unul dintre turiști, un funcționar la stat în cadrul Secretariatului Guvernului, și-a anunțat șeful de despre excrusie pe 11 martie. A sunat la numărul de urgență și a așteptat ambulanța timp de șapte ore, cu toate că a fost alături de pacientul zero din Israel. Cei de la Ambulanță i-au transmis faptul că dacă nu reprezintă simptome poate să meargă acasă. A fost testat a doua zi, iar testul a ieșit negativ.

Buletin de București i-a contactat în această seară pe Secretarul de Stat, Raed Arafat. Acesta a închis telefonul după ce colega noastră s-a recomandat. Nu a răspuns până la această oră nici la mesajul trimis. Vom reveni. 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'