Traian Băsescu, despre măsurile luate de MAI după decretarea stării de urgenţă: „Sunt mult prea slabe faţă de gravitatea situaţiei”

Traian Băsescu a declarat, marţi, la România TV, măsurile anunţate de Ministerul de Interne pentru contracararea crizei generate de epidemia de coronavirus sunt "prea slabe faţă de gravitatea situaţiei".
Romania TV
17 mart. 2020, 19:33
Traian Băsescu, despre măsurile luate de MAI după decretarea stării de urgenţă:

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” moderată de jurnalistul Victor Ciutacu, fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat măsurile anunţate de Ministerul de Interne după instituirea stării de urgenţă.

„Sunt măsuri slabe. Guvernul trebuie să înţeleagă, în mod deosebit Ministerul de Interne, că avem o lună şi jumătate întârziere în luarea de măsuri ferme. Nu este posibil ca la ora asta să mai discutăm cine intră în carantină şi cine face izolare acasă. Trebuie pregătite 20-30.000 de locuri în hoteluri, în care să se intre direct în carantină indiferent că vii din zona roşie sau din zona galbenă din ţări precum Italia, Spania, Franţa, Regatul Unit, Olanda. Măsurile sunt mult prea slabe faţă de gravitatea situaţiei”, a declarat Traian Băsescu, la România TV. 

Europarlamentarul consideră că numărul persoanelor infectate cu coronavirus este mult mai mare decât cel anunţat de autorităţi. 

„Situaţia pe care o primim este doar cea pentru care s-au făcut teste. Raportare este pentru 4.150 de teste, dar în România au intrat zeci de mii de oameni veniţi din zone infestate cu virusul acesta ticălos”, susţine Băsescu.

„Dacă am avea 212 infestaţi în această ţară, ar trebui să jucăm periniţa în Piaţa Constituţiei, dar mă tem că avem mult mai mult la ora asta”, a adăugat fostul preşedinte.

Europarlamentarul PMP afirmă că autorităţile române au fost prinse nepregătite cu toate că ştiau despre epidemia de coronavirus din China.

„Deşi ştiam că economia europeană, precum şi e şi cea americană, e legată de China, deşi ştiam că turismul în Europa este extrem de vizat de chinezi, n-am făcut nimic în Europa, nu numai în România. În România, necazul este că am privit cu ochii mari şi umezi la ce se întâmplă în Italia şi în Spania, şi, deşi veneau românii valuri-valuri, noi nu am luat niciun fel de măsură”, a afirmat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a spus că oprirea zborurilor pe ruta România – Italia trebuia făcută „din minutul unu”.

„Aş mai lăsa avioanele spre Bruxelles din motive politice. Legătura cu Bruxelles nu se poate întrerupe. Şi Germania care a ţinut foarte bine sub control situaţia”, a precizat Băsescu.

Băsescu: „Nu suntem pregătiţi să facem faţă epidemiei”

Europarlamentarul PMP susţine că dacă ni se pare că această criză generată de epidemia de coronavirus „este doar problema României, vom pierde sume enorme”.

„Din păcate, atât decretul domnului preşedinte, cât şi anunţurile penibile făcute de Ministerul de Internre nu au nicio treabă cu Europa. Suntem o ţară de autişti.

În timp ce UE ia măsuri pentru a sprijini în bloc statele UE, noi vorbim strict că am preluat poliţia locală, că salvarea trece în subordinea domnului Arafat. Astea sunt măsuri elementare care trebuiau luate acum două luni”, a afirmat fostul preşedinte.

Traian Băsescu, despre noul coronavirus: „E un virus ticălos”

Fostul preşedinte a tras un semnal de alarmă cu privire la victimele provocate de pandemia de coronavirus.

„Am luat cifrele oficiale ale OMS de dimineaţă. Rezultă că faţă de îmbolnării 182.725 avem 7174 de decese. Asta înseamnă 3,92 la sută mor dintre cei care contractează acest virus. La gripa sezonieră este 0,92%. Numărul de decedaţi raportat la numărul de recuperaţi a rezultat la fiecare 100 de oameni recuperaţi mor opt oameni. Nu este de joacă! Este un virus ticălos!”, a spus Traian Băsescu.

Măsuri MAI: „Se suspendă activităţile resturantelor, barurilor şi hotelurilor. Se suspendă zborurile spre Italia şi Spania 14 zile „

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Studiu: Infecția cu SARS-CoV-2 și vaccinarea în timpul primului trimestru de sarcină nu cresc riscul de malformații congenitale
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'