Ea e prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului. Are doi copii, dar riscă: „Mă bucur că voi salva vieţi”

Lupta împotriva coronavirusului este dusă pe două ”fronturi”. Pe de o parte, de medicii care au grijă de persoanele infectate cu noul coronavirus și, pe de alta, de experții care încearcă să găsească un vaccin pentru a stopa răspânidrea acestuia. Ei bine, o primă victorie a fost câștigată luni, când o femeie de 43 de ani a primit vaccin împotriva COVID-19.
Filip Stan
18 mart. 2020, 06:16
Ea e prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului. Are doi copii, dar riscă:

VACCIN CORONAVIRUS. Jennifer Haller, o femeie în vârstă de 43 de ani, mama a doi copii, s-a oferit voluntară în procesul de testare a unui vaccin împotriva COVID-19, iar luni, în orașul Seattle, din Statele Unite ale Americii, ea a făcut acest test.

În cadrul unui interviu, femeia s-a arătat încântată de decizia pe care a luat-o, mai ales că este prima persoană din lume pe care a fost testat acest vaccin.

Jennifer a mărturisit că nu are nicio problemă de sănătate, este sprijinită de cei dragi și se mândrește că poate contribui la salvarea vieților omenești. De asemenea, ea a mărturisit că verifică zilnic temperatura corpului. În cazul în care totul va merge bine, peste patru săptămâni ea va mai primi o doză. Ulterior, starea ei de sănătate va fi monitorizată timp de 14 luni, pentru ca oamenii de ştiinţă să se asigure de eficienţa vaccinului şi că acesta nu provoacă efecte secundare îngrijorătoare.

Chiar dacă se va demonstra că vaccinul este eficient, specialiştii spun că vaccinul ar putea fi disponibil pentru toată lumea în nu mai puţin de un an.

COVID-19, tratat și cu o combinație de medicamente HIV

Noul tip de coronavirus a fost tratat, în China, cu un medicament experimental cunoscut sub numele de Remdesivir, care a fost dezvoltat pentru a lupta împotriva Ebola.

În Statele Unite, Centrul medical din cadrul Universităţii din Nebraska a început testarea cu Remdesivir pe americani care au fost depistaţi cu COVID-19 după ce au fost evacuaţi de pe nava de croazieră din Japonia.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat marţi că speră că un vaccin împotriva noului coronavirus va fi disponibil ‘înainte de toamnă’, după ce şefa Comisiei s-a întâlnit luni cu responsabilii laboratorului CureVac din Tuebingen, Germania, transmite AFP.

‘Ei lucrează la o tehnologie promiţătoare pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului’, a declarat Ursula von der Leyen, medic de profesie, într-un mesaj video pe Twitter, cu puţin timp înaintea începerii videoconferinţei cu liderii Celor 27.

‘Uniunea Europeană le furnizează până la 80 milioane de euro. Sper că, cu acest sprijin, vom putea avea un vaccin pe piaţă înainte de toamnă’, a adăugat ea, notând că ‘aceasta ar putea salva vieţi în Europa, precum şi în restul lumii’.

Laboratorul german CureVac s-a aflat în centrul unei polemici între Germania şi SUA. Preşedintele american Donald Trump a fost acuzat că a încercat preluarea lui de către SUA, dar Berlinul dă asigurări că s-a folosit de toată influenţa sa pentru ca laboratorul din Tuebingen să nu cedeze ofertei financiare americane.

CureVac a negat că ar fi primit o ofertă de la Trump pentru a le rezerva americanilor un eventual vaccin.

Ursula von der Leyen s-a întâlnit luni cu conducerea companiei, ulterior Comisia Europeană anunţând un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro sub forma unei ‘garanţii a UE la un împrumut de o sumă echivalentă aflat în prezent în analiză la Banca Europeană de Investiţii’.

CureVac, unul dintre laboratoarele care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, afirmă că se află ‘la câteva luni’ de a putea prezenta un proiect pentru validare clinică.

Rusia, teste pe animale

Rusia a anunţat că a început să testeze pe animale un vaccin împotriva noului tip de coronavirus şi speră că va obţine primele specimene cu rezultate promiţătoare în luna iunie, informează AFP.

„Începem deja testele pe animale de laborator (…) pentru a evalua eficacitatea şi securitatea” vaccinului, a declarat luni Ilnaz Imametdinov, un responsabil al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie cunoscut sub numele de Vektor, la postul public de televiziune Rossia 1.

În total, în jur de zece tipuri de vaccin au fost create până în prezent la acest centru cu sediul în Novosibirsk (vestul Siberiei), care a elaborat de asemenea teste menite să detecteze noul tip de coronavirus, potrivit postului de televiziune.

„Începând cu luna iunie, preconizăm să prezentăm unul sau două tipuri (de vaccin) la care testele au dat cele mai bune rezultate”, a precizat Imametdinov.

Rusia a anunţat la sfârşitul lui ianuarie că a primit de la China genomul de COVID-19, asigurând că începe imediat dezvoltarea unui vaccin împotriva acestui nou tip de coronavirus.

Autorităţile sanitare americane au anunţat luni că primul test clinic pentru testarea unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus a început la Seattle şi ar urma să includă participarea a 45 de adulţi voluntari.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 80% dintre cazurile de contaminare cu COVID-19 sunt uşoare, 14% sunt grave şi aproape 5% sunt critice, provocând probleme respiratorii severe, în timp ce plămânii se umplu cu fluide ce împiedică oxigenul să ajungă la organe.

În mod oficial, în Rusia au fost înregistrate 93 de cazuri de COVID-19 şi niciun deces. 

  • Coronavirus – Un vaccin ar urma să intre în scurt timp în faza de teste clinice în China

Unele vaccinuri împotriva noului coronavirus dezvoltate de universităţi din China ar urma să ajungă în cel mai scurt timp în faza de teste clinice sau ar putea fi chiar puse la dispoziţie pentru utilizare în situaţii de urgenţă, a indicat marţi un oficial chinez citat de Xinhua.

Un vaccin bazat pe vectorul viral gripal este testat în momentul de faţă pe animale pentru a-i verifica siguranţa şi eficacitatea, testarea clinică fiind programată să înceapă către sfârşitul lui aprilie, a afirmat la o conferinţă de presă la Beijing Lei Chaozi, oficial în Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a făcut apel încă de la Anul noul chinezesc (la sfârşitul lui ianuarie) către universităţi şi colegii, precum şi către institutele de cercetare ştiinţifică şi companiile asociate să accelereze cercetările cu privire la un vaccin împotriva Covid-19, a menţionat Lei.

Acesta a precizat că cercetările cu privire la un vaccin desfăşurate de universităţile şi colegiile din China au avansat potrivit regulamentelor şi legislaţiei în vigoare

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?