BioNTech, capabil să dezvolte un nou vaccin anti-Covid în doar șase săptămâni, în cazul unei mutații a coronavirusului

BioNTech, care a produs alături de Pfizer primul vaccin autorizat anti-COVID-19, este capabil să furnizeze un nou vaccin "în şase săptămâni" în cazul unei mutaţii a virusului, precum cea detectată în Regatul Unit, a transmis marţi co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin.
Claudia Simion
22 dec. 2020, 20:51
BioNTech, capabil să dezvolte un nou vaccin anti-Covid în doar șase săptămâni, în cazul unei mutații a coronavirusului
Photo: Claudio Centonze / EC - Audiovisual Service

BioNTech dă asigurări că poate face un nou vaccin în doar șase săptămâni, dacă va fi cazul, în contextul noii tulpine a coronavirusului.

„Suntem tehnic capabili să livrăm un nou vaccin în şase săptămâni”, a declarat co-fondatorul BioNTech.

„În principiu, frumuseţea tehnologiei ARN mesager este că putem începe direct să concepem un vaccin care imită complet noua mutaţie”, a adăugat el în timpul unei conferinţe de presă la Mainz (vestul Germaniei), la doar o zi după ce autoritățile europene au dat unda verde pentru distribuirea vaccinului în țările UE.

Citiți și Noua tulpină a coronavirusului. Raed Arafat: „Nu duce la o boală mai gravă, dar e mai ușor să te infectezi, e mai contagioasă”

Totuși, Ugur Sahin e de părere că vaccinul actual poate fi eficient și împotriva noii tulpini a coronavirusului.

„Din punct de vedere ştiinţific, este foarte probabil ca răspunsul imunitar provocat de vaccin să poată gestiona şi noua variantă a virusului”, a adăugat omul de ştiinţă, co-fondator alături de soţia sa, Özlem Türeci, al laboratorului BioNTech.

BioNTech ar trebui să poată publica rezultatele testelor sale cu noua variantă a SARS-CoV-2 în termen de două săptămâni, a adăugat el.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni vaccinul împotriva coronavirusului produs de companiile Pfizer și BioNTech, a transmis președinta Comisiei Europene.

„Este un moment decisiv în eforturile noastre de a livra vaccinuri sigure și eficiente europenilor. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) tocmai a emis o opinie științifică pozitivă cu privire la vaccinul Pfizer/BioNTech.

Acum vom acționa rapid. Mă aștept la o decizie din partea Consiliului European în această seară”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului – „Sunt încântată să mă aflu aici şi să anunţ că un comitet ştiinţitic al EMA s-a reunit astăzi şi a recomandat o autorizaţie de comercializare condiţionată în UE pentru vaccinul dezvoltat de BioNTech şi Pfizer. Recomandarrea este de a preveni COVID-19 la persoanele cu vârste de peste 16 ani.

Opinia noastră ştiinţifică deschide calea pentru prima autorizaţie de comercializare a unui vaccin anti-COVID în UE, cu toate asigurările, controalele şi obligaţiile corespunzătoare. Va fi valabilă în toate cele 27 de state membre în acelaşi timp şi le oferă acestora o bază ştiinţifică pentru a demara programele de vaccinare şi un cadru continuu pentru controlul şi supravegherea vaccinurilor”.

Citiți și Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în România în 26 decembrie. Ciucă: Infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou

 

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Trebuie achitată în 2025. Amendă de până la 4.500 de lei
Playtech.ro
Pensiile vor scădea drastic în următorii ani. Ce trebuie să facă viitorii pensionari, conform experţilor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Anunț despre autostrada așteptată de toți românii. Impactul colosal al proiectului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
E zi de doliu în România. Ne-a părăsit un mare nume al țării. Memoria sa va rămâne vie veșnic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii