Apa rece din calorifere, plătită la preţ de apă caldă. Chiar dacă bucureştenii nu au avut căldură și s-au spălat cu apă încălzită pe aragaz mai multe zile la rând, sumele pe care trebuie să le plătească acum sunt exagerate.
De altfel, în prezent, sunt sute de blocuri nu primesc apă caldă, iar avariile apar zilnic, așa că bucureștenii vor îngheța în case și de sărbătorile de iarnă.
Există imobile care nu au apă caldă de cel puţin o lună de zile. Cu trei zile înainte de Crăciun, termometrele arată valori mici.
„37 de grade la apa caldă menajeră la intrarea in bloc, iar la căldură 32 de grade.” a spus administratorul blocului, pentru Digi 24.
Deşi apa caldă nu există, preţurile sunt extrem de umflate la factura de întreţinere
„Contorul înregistrează ca apă caldă, pe care noi o plătim, dar apa este foarte rece. Să vă dau un exemplu. Apartamentul 24 folosește de luna trecuta 13,57 metri cubi de apă caldă. Oamenii amenință să nu mai platească întreținerea și voi avea probleme mari.”, spune Gheorghe Oprea, preşedintele asociaţiei de proprietari.
„Unde sunt 4 persoane, ajunge la 500 de lei întreținerea. 80% din proprietari sunt pensionari și cu pensii mici, asta este cel mai dur. Termometrul de cameră indică 21 de grade, după cum se vede. (…) În celelalte dormitoare ajunge doar până la 19, în cel mai fericit caz.”, declară Mircea Ploscaru, un alt președinte asociație de proprietari.
Pe site-ul Termoenergetica sunt 10 pagini de avarii, iar în noiembrie au fost zile în care mii de blocuri din capitală au rămas fără agent termic. De vină ar fi termocentralele care nu ar fi furnizat apă suficient de caldă.
Citeşte şi: Bucureştenii continuă să îngheţe în 2700 deblocuri. Ţeavă de apă caldă, spartă în mijlocul Capitalei