Primele condamnări la închisoare cu executare în dosarul „Droguri pentru vedete”, în care e implicat fiul lui Marian Ionescu de la Direcţia 5

Dosarul "Droguri pentru vedete" se apropie de sfârşit, dealerii aflându-şi pedepsele dictate de Tribunalul Bucureşti, ca primă instanţă. Aceştia au fost acuzaţi că ar fi vândut unui singur client, Carmin Ionescu, fiul lui Marian Ionescu, 600 de grame de cocaină.
Filip Stan
23 dec. 2020, 11:52
Primele condamnări la închisoare cu executare în dosarul

Primele condamnări în dosarul „Droguri pentru vedete” au fost anunţate de Cancan, care informează că Adrian Cărbunescu, Andrei Vinicius Damian și George Gheorghiu au primit toţi pedepse cu executare la Tribunalul Bucureşti.

În 2018, un mega-scandal cu droguri de mare risc a cutremurat lumea mondenă. Mai multe vedete autohtone au fost audiate de procurorii DIICOT. Printre cei care au stat față în față cu oamenii legii și au dat explicații în dosar s-au numărat regretatul designer Răzvan Ciobanu, liderul trupei ”Direcției 5”, Marian Ionescu, dar și fiul acestuia, Carmin.

Ani grei de închisoare pentru traficanți
După aproximativ doi ani de la acțiunile de amploare ale procurorilor de la ”Crimă Organizată”, dosarul drogurilor din showbiz se îndreaptă către final. Cei trei dealeri care alimentau vedetele cu droguri și-au aflat pedepsele.

Potrivit unor surse din mediul judiciar, în urmă cu câteva zile, magistrații de la Tribunalul București s-au pronunțat în cazul celor trei inculpați din mega-dosarul „Droguri pentru vedete”.

Adrian Cărbunescu, Andrei Vinicius Damian și George Gheorghiu s-au ales fiecare cu o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare cu executare. Judecătorii au decis distrugerea substanțelor stupefiante pe care autoritățile le-au descoperit în ampla acțiune din urmă cu doi ani, dar și confiscarea unor sume importante de bani pe care traficanții le-ar fi dobândit din vânzarea drogurilor.

După cum reiese din decizia judecătorilor de la Tribunalul București, anchetatorii au stabilit faptul că fiul lui Marian Ionescu, Carmin, a cumpărat droguri în valoare de 60.000 de euro – sumă medie calculată la o cantitate de 600 grame de cocaină.

Primele condamnări în dosarul „Droguri pentru vedete”

”În baza art. 2 alin. 1 ?i 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p si art. 35 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul CĂRBUNESCU ADRIAN la o pedeapsă de 3 (trei) ani si 6 (sase) luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc și de mare risc în formă continuată.

În baza art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art.39 alin. 1 lit. b) C.p. şi art.45 alin. 1 C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului CĂRBUNESCU ADRIAN prin prezenta, urmând ca aceasta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare sporită cu 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare), în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni închisoare în regim de detentie.(…)

În baza art. 2 alin. 1 si 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p si art. 35 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul DAMIAN ANDREI VINICIUS la o pedeapsă de 3 (trei) ani si 6 (sase) luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc în formă continuată.

În baza art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art.39 alin. 1 lit. b) C.p. şi art.45 alin. 1 C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului DAMIAN ANDREI VINICIUS prin prezenta, urmând ca aceasta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare sporită cu 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare), în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni închisoare în regim de detenție.(…)

În baza art. 2 alin. 1 si 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p si art. 35 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul GHEORGHIU GEORGE la o pedeapsă de 3 (trei) ani și 6 (sase) luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc în formă continuată.

În baza art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art.39 alin. 1 lit. b) C.p. şi art.45 alin. 1 C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului GHEORGHIU GEORGE prin prezenta, urmând ca aceasta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare sporită cu 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare), în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni închisoare în regim de detenție. În baza art. 112 alin. 1 lit. e C.p. raportat la art. 16 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială a sumelor de: 131.400 lei de la inculpatul CĂRBUNESCU ADRIAN; 60.000 euro (sumă medie calculată la o cantitate de 600 grame de cocaină comercializată de inculpat suspectului IONESCU CARMIN MIHAI)”, se arată în decizia magistraților.

Citeşte şi: Gheorghe Turda este infectat cu coronavirus: „Am răcit şi la plămâni”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'