CORONAVIRUS ÎN SPANIA: 394 de decese în 24 de ore, o creştere de 30%

Numărul deceselor cauzate COVID-19 în Spania a crescut cu 394 în ultimele 24 de ore, o majorare de aproape 30%, ridicând totalul la 1.720 de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.
Romania TV
22 mart. 2020, 11:37
CORONAVIRUS ÎN SPANIA: 394 de decese în 24 de ore, o creştere de 30%

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus confirmate în Spania a crescut cu 3.646 de sâmbătă şi până duminică, ajungând la 28.572, în contextul în care Spania, a doua cea mai afectată ţară din Europa, şi-a sporit capacităţile de testare.

Un număr de 2.575 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, însă 1.785 de persoane sunt la terapie intensivă.

Personalul din sănătate a plătit un tribut greu în lupta împotriva pandemiei: 3.475 dintre membrii săi au fost contaminaţi, adică 10% din total, a declarat într-o conferinţă de presă Fernando Simon, directorul Centrului de Alerte Sanitare.

Guvernul i-a mobilizat pe studenţii aflaţi în ultimul an la medicină şi asistenţă medicală, precum şi pe doctorii pensionaţi, pentru a face faţă afluxului de bolnavi în spitale, dintre care unele sunt depăşite de situaţie.

Regiunea Madrid este de departe cea mai afectată, cu 1.021 de morţi, şi se apropie de 10.000 de cazuri de infectare, conform cifrelor ministerului.

Armata a ajutat la transformarea pavilioanelor imense de la târgul comercial de la Madrid în spital de campanie unde au fost transferaţi primii 200 de pacienţi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În final, acest spital ar urma să găzduiască 5.500 de paturi şi ar deveni cel mai mare de acest tip din Europa.

Conform media spaniole, premierul Pedro Sanchez, care a afirmat sâmbătă că „valul cel mai dur” încă nu a venit, ar urma să ceară duminică prelungirea cu 15 zile a stării de urgenţă declarată sâmbăta trecută pentru două săptămâni.

De la 14 martie, cei 46 de milioane de spanioli sunt supuşi unei izolări stricte şi nu pot ieşi din casă decât singuri şi doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi pentru a merge la serviciu acolo unde telemunca nu este posibilă sau pentru a-şi plimba scurt câinele.

Potrivit lui Sanchez, sunt cele mai stricte măsuri din Europa.

 

Povestea tragică a unei familii distruse de coronavirus: „Mi-am pierdut ambii părinţi în 15 zile”

„Mi-am pierdut mama şi tatăl în 15 zile”, povesteste în lacrimi o femeie de 50 de ani, în faţa spitalului de urgenţă Txagorritxu din Spania. Refuză să plece şi este distrusă de durere că nu a apucat să-şi ia la repede de la el, nu-l mai poate vedea. 

E ora 9 seara şi o femeie stă în parcarea Spitalului de Urgenţă Txagorritxu în Victoria, Spania. Refuză să plece de lângă pentru că de aici poate vedea maşina funerară care va lua corpul tatălui ei. Nu şi-a putut lua la redevere de la el. Îi face cu mâna. „Mi-am pierdut ambii părinţi în 15 zile”, spune femeia în lacrimi. 

Tătăl femeii tocmai a murit din cauza coronaviruslui. A fost infectat cu coronavirus în unitatea medicală, în care sunt îngrijiţi jumătate din pacienţii spitalizaţi din cauza virusului SARS-CoV-2 din Ţara Bascilor, în timp ce o însoţea pe soţia sa. Femeia suferise un infarct pe 3 martie, scrie elpais.com.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'