Sfântul Ştefan 2020. Acestei mari sărbători îi sunt specifice o serie de tradiţii şi superstiţii despre care există credinţa că sunt aducătoare de noroc.
În ziua praznicului Sfântului Ştefan, este bine ca persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate sau cele implicate în procese grele să aducă în casă o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită în această zi, scrie alba24.ro
În această zi, se fac pomeniri pentru sufletele celor morţi în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi nevoiaşilor, dar şi persoanelor tinere care poartă numele Sfântului Ştefan.
În unele zone din Muntenia, gospodinele prepară Pâinicile lui Ştefan, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan. Acestea se obţin dintr-un aluat asemănător celui de cozonac. Pâinicile se ung cu miere şi se sfinţesc la biserică în ziua praznicului. Apoi sunt împărţite copiilor săraci.
Citeste si Anchetă la Constanţa, după slujba susținută de ÎPS Teodosie. Anunţul făcut de autorităţi!
Ziua Sfântului Ştefan este o zi potrivită pentru a ne împăca cu cei cu care suntem certaţi. Există credinţa că împăcările din această zi ne aduc însănătoşirea corpului fizic şi a celui psihic. Pe de altă parte, dacă te cerţi astăzi cu cineva, există riscul să te îmbolnăveşti şi să sărăceşti.
Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune!
Sfântul Ştefan este prăznuit imediat după Naşterea Mântuitorului fiind un sfânt foarte important şi asta deoarece a fost primul care a vestit şi mărturisit credinţa în Hristos. Pentru credinţa lui a fost ucis cu pietre. În timp ce era lovit cu pietre, Ştefan se ruga pentru cei care le aruncau: “Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”. El a devenit astfel primul martir creştin. Potrivit tradiţiei, trupul său a fost înmormântat într-o peşteră de Gamaliel.