Tratament CORONAVIRUS. Un medicament ar putea fi gata până în vară

Un medicament care ar putea trata cele mai severe simptome respiratorii cauzate de noul coronavirus ar putea fi gata în această vară. Anunţul a fost făcut de producătorul medicamentului, compania farmaceutică Roche.
Filip Stan
24 mart. 2020, 17:13
Tratament CORONAVIRUS. Un medicament ar putea fi gata până în vară

Vestea vine după ce compania farmaceutică a primit aprobare pentru testarea noului medicament din partea Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite (FDA), informează DPA.

FDA speră că Actemra, care a primit deja aprobare pentru fi utilizat în Statele Unite la tratarea artritei reumatoide, ar putea, de asemenea, să amelioreze inflamaţii similare cu care se confruntă pacienţii cu forme severe de COVID-19, care dezvoltă pneumonie.

China a inclus Actemra în ghidul de tratament pentru pacienţii cu forme severe de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, la începutul lunii martie.

Autorizaţia FDA de a demara testele ar fi primul test riguros al medicamentului în cazul pacienţilor cu coronavirus, a declarat directorul medical al Roche, Levi Garraway, pentru McClatchy Washington Bureau.

„În unele forme de pneumonie virală, pneumonia se declanşează nu doar pentru că virusul e prezent, ci pentru că răspunsul inflamator este exacerbat”, a spus Garraway într-un interviu telefonic. „În China, au existat voci care au argumentat că acesta ar putea funcţiona împotriva pneumoniei (COVID-19) şi au constatat rezultate încurajatoare din punctul lor de vedere.”

Medici din Italia au făcut la rândul lor experimente cu acest medicament, rezultatele fiind promiţătoare, a adăugat Levi Garraway, fapt care a motivat Roche să solicite FDA aprobarea în procedură accelerată.

„Obiectivul nostru este să demarăm studiul cât mai devreme posibil, din aprilie. Lucrăm zi şi noaptea ca să putem începe”, a precizat Levi Garraway.

Faza a treia de teste – ultima etapă înainte ca FDA să aprobe un medicament pentru comercializare – ar putea fi finalizată în acest caz până la vară, a spus Garraway. „La vară este un termen care pare rezonabil”.

FDA va decide atunci dacă va autoriza în regim de urgenţă medicamentul pentru a fi disponibil pe scară largă.

Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane a cerut totodată Genentech, membru al grupului farmaceutic Roche şi producătorul Actemra, să pună la dispoziţie 10.000 de doze din acest medicament pentru Stocul Strategic Naţional.

Preşedintele Donald Trump a îndemnat în mod public FDA să accelereze procedura de aprobare a medicamentelor existente sau a combinaţiilor medicamentoase considerate promiţătoare în tratarea COVID-19.

Medici din cadrul grupului operativ de la Casa Albă privind coronavirusul au îndemnat la precauţie în ceea ce priveşte oferirea de „speranţe false” publicului, în contextul în care oamenii de ştiinţă abia au demarat procesul – care va dura mai multe luni – pentru testarea eficacităţii şi siguranţei anumitor medicamente şi a dozajelor acestora pe pacienţi cu coronavirus.

FDA a aprobat recent teste pentru medicamentul Remdesivir, care se află de asemenea în faza de testare în China, şi a aprobat o combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicina pentru uzul compasional – o sintagmă utilizată de medici atunci când solicită utilizarea unui medicament neaprobat destinat pacienţilor în stare critică.

Potrivit comisarului FDA Stephen Hahn, testele se vor întinde pe mai multe luni, iar agenţia va desfăşura „procedura normală” înainte de a autoriza utilizarea publică a oricărui medicament pentru tratamentul COVID-19.

La începutul acestei luni, în timp ce epidemia de coronavirus lua proporţii pe teritoriul Statelor Unite, administraţia Trump a lansat un apel companiei elveţiene Roche, cerându-i să fabrice în masă kituri de testare pentru coronavirus, ale căror rezultate ar putea fi rapid procesate.

Roche este una dintre numeroasele companii cu expertiză de diagnosticare şi care „dedică resurse semnificative” dezvoltării de teste, tratamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului, potrivit lui Levi Garraway.

„Per ansamblu, există un număr de medicamente, toate autorizate pentru alte recomandări, pentru care există ipoteze interesante, potrivit cărora ar putea fi folosite împotriva coronavirusului”, a spus Garraway. „Disponibilitatea acestora va depinde, în primul rând, de răspunsul la întrebarea: sunt eficiente şi sigure? Înainte de a vedea datele, nu putem face speculaţii”.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Virusul supravieţuieşte în plămânii pacienţilor decedaţi

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...