Rareş Bogdan a povestit cum decurge o zi pentru el, deşi se află în izolare.
„Dau telefoane toată ziua, răspund la mesaje, încerc să ajut oamenii aflați în dificultate, încerc să răspund la întrebările unor oameni de afaceri legate de măsurile economice. Cam asta fac. Răspund la sute de mesaje zilnic de la oameni din diaspora, la mail-uri venite pe cabinetul de europarlamentar. Nu fac nici sport, nu am timp nici să fac altceva, nici să citesc, nici să mă uit la filme. Sunt în izolare acasă cu familia, dar, de fapt, sunt într-un birou făcut acasă, fiind de dimineața până seara pe mailuri, pe telefoane, pe whatsapp-uri, pe comunicare pe tv și pe site-uri, discutând cu Ludovic, discutând cu Vela, discutând cu Costache, discutând cu toată lumea!
Activități de familie nu există. Doar micul dejun și, eventual, cina. Sunt atipic.
Până acum am făcut ceea ce trebuie. Gradual. Sunt problemele unui sistem care de 30 de ani joacă feste României și mi se pare scandalos că oameni care au condus țara în acești 30 de ani sunt cei mai virulenți împotriva măsurilor pe care le ia Guvernul. Și ce mă doare cel mai mult este că nu înțeleg cum, în momente de cumpănă, cum a fost în 1916, românii, indiferent că au fost conservatorii sau liberalii, au știut să-și dea mâna în interesul național. Din păcate, sunt cel puțin trei lideri politici, care astăzi fac parte din partide diferite, și care în loc să-și dea mâna cu toții pentru a încerca să ajute, pentru a încerca să avem cât mai puține victime și cât mai puțini oameni amărâți și afectați de coronavirus, nu înțeleg lucrul acesta și nu fac altceva decât să bage bățul prin gard, să se uite de pe gard și să arunce cu coji de banane sau cu coji de nucă. Nu vreau să le dau numele astăzi, pentru că dacă le-aș da numele, atâta timp cât eu doresc solidaritate, nu cred că este vremea războiului.
Dar vă asigur că atât ei, cât și jurnaliștii de la anumite ziare, site-uri, nu de la televiziuni- și mă bucur de asta, ziariști care își continuă războaiele cu doctorii și care nu înțeleg că singura noastră șansă să nu mergem pe drumul Spaniei și Italiei sunt medicii, adică factorul uman. Sistemul medical românesc este la ani lumină de cel italian sau spaniol, francez, german, care sunt puse la grea încercare, iar două dintre ele au cedat. Mă mir că deputați, directori de ziare continuă războiul cu marii profesori, cu marii șefi de clinici, în loc să înțeleagă că în momentul ăsta nu este loc de bătălii. Este loc de coeziune, de solidaritate, este loc să ne dăm mâna. Poporul român are încredere că cei care au ajuns să ne conducă fac bine și încearcă să facă tot ceea ce se poate pentru a micșora la maximum pierderile, vorbim de vieți omenești, în primul rând, dar, ulterior trecerii punctului critic al crizei medicale, să facă față unei crize profunde care se anunță din punct de vedere economic”, a spus Rareș Bogdan, potrivit dcnews.