PANDEMIE CORONAVIRUS. Victor Costache: Miercuri ajung 200.000 de teste din Coreea de Sud

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că, miercuri, în România vor ajunge 200.000 de teste pentru COVID-19 contractate din Coreea de Sud.
Filip Stan
24 mart. 2020, 21:06
PANDEMIE CORONAVIRUS. Victor Costache: Miercuri ajung 200.000 de teste din Coreea de Sud

„COVID-19 este în primul rând un challenge logistic: consumă resursă umană, măşti, combinezoane, medicamente, kituri de testare. Una dintre priorităţile noastre este de a creşte capacitatea de testare la nivel naţional. (…) În momentul de faţă, avem 19 centre în care se fac testări. Nu este uşor de găsit aceste kituri, aceste consumabile care sunt folosite la fiecare testare. Vestea extraordinară este că mâine vor veni 200.000 de teste din Coreea. Mi-a confirmat în seara asta directorul Unifarm şi vom avea o capacitate de testare foarte bună. Aceste penurii nu sunt proprii ţării noastre. În Franţa sunt situaţii critice. Sunt disponibile în jur de 4.500 de teste pe zi, în ciuda unei capacităţi foarte mari de testare”, a spus Victor Costache la Antena 3.

Ministrul a evidenţiat că tendinţa este de a exista cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ.

„Implementăm modele restrictive de circulaţie de tipul celor adoptate de colegii din China. Avem o bătălie în prespital şi o bătălie în spital. În prespital trebuie să fim cât mai restrictivi, trebuie să fim un pas înaintea bolii. Aţi văzut toate restricţiile de circulaţie care se avansează de la o zi la alta. Suntem de acord cu modelul coreean, testăm, testăm, iar creşterea capacităţii de testare este cuvântul de ordine. (…) Vrem să ajungem la cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ. Sunt judeţe care au mai multe centre de testare. Vrem să ajungem să avem câteva milioane de teste la nivel naţional. 200.000 de teste este un prim pas, dar achiziţiile noastre centrează peste 2 milioane de teste în momentul de faţă”, a adăugat Costache.

Referindu-se la infectarea multor peroane din corpul medical al Spitalului din Suceava, Costache a remarcat că „avem accidente epidemiologice în spitale care ar trebui să fie ferite de această patologie”.

„Trebuie (…) să conştientizăm pericolul acestui virus, trebuie să ştim cu toţii că este foarte contagios şi că trebuie să ne purtăm altfel. Medicina se va diviza în pre şi post-COVID 19. Vorbind de resurse, este un război logistic şi avem nevoie de ajutor să ne refacem stocurile şi resursele rapid. Sunt impresionat de efortul extraordinar al societăţii civile româneşti. Sunt foarte multe donaţii, sunt foarte multe iniţiative. Am primit o veste foarte bună în seara asta. A fost identificat un stoc important de ventilatoare. O companie a donat Crucii Roşii un milion de euro şi putem să achiziţionăm ce ne trebuie. Sunt foarte multe exemple de acest tip. Este foarte bine că societatea civilă şi mass-media ne sprijină şi astfel, cu siguranţă vom reuşi”, a arătat Costache.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. 15 medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Slobozia, izolaţi la domiciliu

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Soluția care poate salva culturile pe timp de secetă și caniculă. Ideea ”furată” de un fermier după o vizită în Ungaria: “7-8 grade diferență de temperatură”
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Cum l-a provocat Nicolae Ceaușescu pe Gorbaciov în 1981. Detalii ascunse despre conflictul care a zguduit comunismul
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Accident de proporții pe Autostrada A4! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz, din care au rezultat 12 victime
Capital.ro
Lege nouă pentru șoferi. S-a modificat limita. Rămâi fără permis timp de o lună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Cât vom plăti FACTURA la IARNĂ. ANUNȚUL ministrului Energiei despre COMPENSARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...