5 reguli de siguranță pentru munca într-un service auto

Munca de zi cu zi dintr-un service auto poate părea destul de monotonă din exterior, însă realitatea arată că, de fapt, mecanicii și tehnicienii care lucrează într-un atelier de reparații sunt supuși la numeroase riscuri în activitatea lor de zi cu zi.
Filip Stan
29 dec. 2020, 10:15
5 reguli de siguranță pentru munca într-un service auto

5 reguli de siguranță într-un service. De la accidente de electrocutare, arsuri, lovituri, tăieturi sau chiar arsuri chimice, pericolele pândesc mecanicii la orice pas, în special în lipsa unor reguli clare și bine stabilite de siguranta a muncii.

De la cel mai rezistent elevator auto și până la cea mai performantă mașină de dejantat, echipamentele și dotările dintr-un service auto se pot transforma rapid în pericole pentru angajați atunci când nu sunt operate sau întreținute corespunzător. Tocmai de aceea, am pregătit pentru tine și angajații tăi un set de 5 reguli importante care te vor ajuta să crești gradul de siguranță al celor care lucrează în service-ul tău auto. Iată ce ar trebui să faci:

5 reguli de siguranță într-un service: 1. Nu neglija mentenanța sculelor și echipamentelor

Mentenanța sculelor și echipamentelor este esențială pentru a le păstra într-o bună stare de funcționare și pentru a reduce riscul accidentării angajaților care le folosesc. Fie că vorbim despre cel mai performant elevator 2 coloane sau cel mai simplu ciocan, fiecare dintre sculele și echipamentele utilizate în atelierul tău de reparații trebuie să treacă printr-un program regulat de întreținere.

De la curățare și depozitare, până la lubrifiere sau reglaje, e important să stabilești cu angajații tăi un set de reguli clare pentru fiecare sculă și piesă de echipament folosită în service-ul tău.

5 reguli de siguranță într-un service: 2. Echipează afacerea ta cu suficiente extinctoare

Activitatea de zi cu zi dintr-un service auto presupune și munca cu numeroase tipuri de substanțe inflamabile. De la ulei, la combustibil sau diferite tipuri de solvenți și diluanți, într-un service auto există numeroase potențiale surse de incendiu. Tocmai de aceea, spre deosebire de alte tipuri de afaceri unde un singur extinctor poate fi suficient, într-un service auto situația stă foarte diferit.

În consecință, e foarte important să te asiguri că în atelierul tău există suficiente extinctoare la îndemână pentru angajații tăi. Pentru o siguranță sporită, ar fi bine să delimitezi service-ul tău în câteva zone principale de lucru și să te asiguri că există câte un extinctor la îndemână în fiecare dintre acestea.

5 reguli de siguranță într-un service: 3.Stabilește instrucțiuni clare pentru securizarea vehiculelor ridicate

Această regulă poate părea foarte specifică, însă realitatea ne arată că unele dintre cele mai grave accidente din service-urile auto au loc atunci când vehiculele prost securizate se prăbușesc peste mecanicii care lucrează la ele. În consecință, indiferent că folosești cricuri sau elevatoare auto pentru a ridica vehiculele și a-i face loc mecanicului care va lucra la ele, este absolut esențial ca fiecare angajat care lucrează pentru tine să aibă un comportament prudent și să verifice atent dacă vehiculul care tocmai a fost ridicat este stabil și bine fixat pe poziție.

5 reguli de siguranță într-un service: 4. Interzice în mod expres fumatul în service-ul tău

Dată fiind frecvența crescută a incendiilor din service-urile și atelierele de reparații auto, este foarte important să te asiguri că elimini din start orice potențială sursă de incendiu din afacerea ta. Din acest motiv, indiferent că mecanicii tăi lucrează la vehiculele clienților în interiorul service-ului sau în curtea acestuia, fumatul ar trebui să fie cu desăvârșire interzis, oriunde în proximitatea vehiculelor. Astfel, vei putea elimina din start una din sursele cele mai comune de incendiu din service-urile auto.

5 reguli de siguranță într-un service: 5.Oferă-le mecanicilor tăi echipament de protecție corespunzător

Tăieturile, electrocutările, loviturile, arsurile și numeroase alte tipuri de accidentări sunt și vor fi  întotdeauna un risc în activitatea de zi cu zi dintr-un service auto. Chiar și așa, asta nu înseamnă că nu poți reduce considerabil riscul acestor accidentări. Una dintre cele mai bune metode este prin echiparea mecanicilor care lucrează pentru tine cu salopete, mănuși și ochelari de protecție, astfel încât să fie mai puțin expuși la potențialele pericole ale muncii la automobilele clienților. Astfel, aceștia vor putea lucra mai confortabil și mai eficient, iar tu vei putea fi mai liniștit, știind că toți angajații tăi sunt bine protejați.

Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid: Businessul auto local a pierdut 5 mld. euro în șapte săptămâni fără producție

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!