Carantină prelungită la Constanţa şi de Revelion 2021

Prefectura a anunţat, marţi, că municipiul Contanţa nu va ieşi mai repede din carantină, acest lucru urmând să se întâmple atunci când era programat, adică pe data de 1 ianuarie, la ora 20.
Romania TV
29 dec. 2020, 15:01
Carantină prelungită la Constanţa şi de Revelion 2021

Carantină prelungită la Constanţa. Autorităţile au menţionat că se înregistrează un risc epidemiologic ridicat în ciuda scăderii constante a ratei de incidenţă. Alte două localităţi din judeţul Constanţa vor ieşi din carantină mai repede cu o zi decât era programat.

Prefectura Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma analizelor de risc trimise de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, INSP a avizat ieşirea din carantină pentru localităţile Ovidiu (1 ianuarie, ora 00:00) şi Grădina (30 decembrie, ora 12:00), menţionând că această decizie a avut ca fundament scăderea ratei de incidenţă sub media naţională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc.

Un medic ATI a fost răpus de coronavirus. Bărbatul avea 46 de ani

Carantină prelungită la Constanţa. Oraşul Ovidiu urma să iasă din carantină pe data de 2 ianuarie, de la ora 20, iar comuna Grădina, pe 31 decembrie, de la ora 20.
“În ceea ce priveşte municipiul Constanţa, propunerea este să fie menţinută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU. Se consideră că, în municipiul Constanţa, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidenţă”, se arată în comunicat.

Prefectul Silviu Coşa a afirmat că situaţia este pe un trend îmbucurător în municipiul Constanţa, dar că nu se va ieşi mai repede din carantină, ci la data la care era programat să se întâmple acest lucru.

Carantină prelungită la Constanţa . “De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedinţă de judeţ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situaţia este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe ţară privind rata de incidenţă. De aici, hotărârea autorităţilor de a menţine măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănţeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricţii, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a declarat Silviu Coşa.

Municipiul Constanţa se află în carantină din data de 20 noiembrie. Incidenţa pe municipiu este 4,71, iar în judeţ – 3,22.

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, condamnaţi la peste trei ani de închisoare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!