Iată integral interviul acordat de Nicolae Stanciu pentru site-ul oficial al FRF:
– Cum e trăită pandemia în Cehia?
– Cred că în acest moment sunt aproape de două ori mai multe cazuri aici decât în România. Dar oamenii nu stau în izolare, supermarketurile sunt pline de oameni, pe stradă e plin de maşini, oameni care se plimbă! Eu, în schimb, sunt cu soţia mea la Praga şi respectăm toate recomandările.
– Sunt cazuri printre oamenii de la club sau pe care îi cunoşti în Cehia?
– Din fericire, nu. Şi sper să nu apară.
– Cum vede un fotbalist profesionist toată această situaţie? Ce crezi că se va întâmpla?
– Chiar nu ştiu unde va duce totul. E foarte greu de spus. Şi nouă ne este greu fără antrenamente sau meciuri. Asta era plăcerea noastră şi, dintr-o dată, a dispărut. Eu nu mă pot plânge pentru că ştiu ca sunt alţi oameni care suferă mai mult decât noi. De aceea, îmi doresc să scăpăm cât mai repede de acest virus.
– Ce crezi că va însemna „normalitatea” atunci când totul se va termina?
– Pentru mine ar însemna să pot merge zi de zi la antrenament, să vină finalul de săptămână şi să mă bucur alături de colegi şi suporteri de meciuri. Dar, pentru mulţi oameni, sunt sigur că nimic nu va mai fi ca înainte.
– Ce vei face diferit când situaţia se va normaliza?
– O să merg la antrenament cu şi mai mare plăcere decât o făceam până acum, o să mă bucur şi mai mult de timpul petrecut cu soţia şi familia mea şi nu o să mai las chestiile mărunte să mă afecteze. Până la urmă, bunăstarea şi sănătatea familiei sunt tot ceea ce contează.
– Cum îţi ocupi timpul? Faci ceva în mod special?
– Îmi petrec toată ziua cu soţia, gătim, ne uităm la seriale, jucam rummy şi profităm de timpul pe care îl avem pentru a învăţa limba cehă.
– Cât de mult aşteptai meciul cu Islanda din martie? E un avantaj că s-a amânat?
– Cred că toţi îl aşteptam cu nerăbdare. Poate fi un avantaj faptul că terenul va fi mult mai bun faţă de cum ar fi fost în această perioadă.
– Cum comunici cu familia, prietenii, colegii de echipă sau de la naţională în perioada asta?
– Intrăm prin video cu familia din ţară cât de des putem, ne ajută să fim mai aproape unul de celălalt, chiar dacă suntem la distanţă. Cu colegii şi prietenii comunic mai mult prin mesaje.
– Când te gândeşti la fotbal, de ce îţi este cel mai dor? Sunetul plasei la contactul cu mingea? Mirosul gazonului? Atmosfera tribunelor?
– Absolut tot îmi lipseşte! Ar fi ideal să se descopere cât mai curând un vaccin şi toate aceste nenorociri din lume să se sfârşească.