Număr record de victime anunţate luni seara, în România: 13 noi decese la Suceava, din cauza coronavirusului. Bilanţul a ajuns la 65

Încă 13 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infectării cu coronavirus, în România, astfel că numărul deceselor a ajuns la 65, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.
Romania TV
30 mart. 2020, 18:42
Număr record de victime anunţate luni seara, în România: 13 noi decese la Suceava, din cauza coronavirusului. Bilanţul a ajuns la 65

UPDATE: Secretarul de stat în Ministerul Sănății, Horațiu Moldovan, a declarat, luni seara, despre cele 13 persoane decedate, raportate în același timp, de la Spitalul din Suceava, că este vorba despre pacienți testați ale căror rezultate nu existau până acum.

„Este vorba de rezultatele testelor la pacienți care au decedat în ultimele zile, nu este vorba de 13 decese care s-au petrecut astăzi. Este vorba de decese care s-au petrecut în ultimele zile, care au fost testate, dar nu au avut rezultate și au venit, cumva, din urmă. Acesta este motivul pentru care apare, brusc, o cifră mai mare care impresionează”, a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan, potrivit Mediafax. 

Moldovan a explicat că a fost nevoie de atât de mult timp deoarece numărul testărilor la spitalul focar de la Suceava a fost foarte mare.

„Numărul de testări în focarul epidemiologic de la Suceava este foarte mare și acolo a fost un accident epidemiologic. Nu au reușit să producă rezultate mai repede. Au testat foarte mult în acest spital”, a mai spus Moldovan.

Secretarul de stat a mai spus că, pe lângă cele 181 de cadre medicale infectate la Spitalul din Suceava, mai sunt și aproximativ 60 de pacienți, care au rămas internați și primesc îngrijire medicală.

UPDATE: Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, in mai multe sectii, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

Decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020.

Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii a anunţat că bilanţul deceselor a ajuns în această seară la 52. 

Deces 52

Bărbat, 52 de ani, jud. Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în data de 29.03.2020; s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Balș.

Data confirmării: 30.03.2020

Data deces: 29.03.2020

Nu are medic de familie și nici apartinatori, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Deces 51

Femeie, 65 de ani, jud. Sibiu. Internată pe data de 27.03.2020 SCJU Sibiu – ATI ; în aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București.

Data confirmării: 28.03.2020

Data deces: 30.03.2020

Patologie preexistentă: boala cardiovasculara.

A 50-a victimă este o femeie din judeţul Hunedoara. Pe 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, potrivit datelor oferite de stirioficiale.ro.

Data confirmarii: 30.03.2020

Data deces: 29.03.2020  – Spital Municipal Hunedoara Sectia ATI

Pacienta a fost transferata din Institutul Cardiovascular Timișoara în data de 26.03.2020, fiind contact de salon cu caz confirmat

Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficienta cardiacă

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1952 de persoane cu COVID-19 până la 30 martie. 53 de pacienţi la ATI. Ne pregătim de scenariul 4

Un bărbat de 74 de ani, jud. Hunedoara, este cel de-al 49-lea pacient din România care moarte din cauza virusului ucigaş. 

Internat pe data de 19.03.2020 în Secția de oncologie Deva. Pe data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Data confirmării: 30.03.2020
 
Data deces: 27.03.2020
 
Patologie preexistentă: adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoza peritoneala
 
Victima cu numărul 48 este un bărbat de 59 de ani, din jud. Bacău. În data de 26.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iași. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27.03.2020.

Data deces: 30.03.2020  – Spital Judetean de Urgență Bacau – secție Boli Infecțioase

Patologie preexistenta: hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II decompensat

Citeşte şi: COVID-19. În Italia, numărul infecţiilor de coronavirus a trecut de 100.000. Peste 800 de morţi înregistraţi în ultimele 24 de ore

Un bărbat de 77 de ani, din judeţul Hunedoara, este al 47 pacient infectat cu coronavirus care moare în România de la începutul epidemiei în ţara noastră. 

„Bărbat, 77 de ani, jud. Hunedoara. În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost pozitiv. 

Data deces: 30.03.2020  – Spital Municipal Hunedoara

Patologie preexistentă: Cardiopatie ischiemica

Nu este contact”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ai contract la energie sau gaze cu această companie? Primești instant 500 de lei. Anunț oficial
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Cum îți poți lua credit imobiliar fără avans! Secretul pe care băncile niciodată nu ți-l vor spune
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zeci de călători, batjocoriți de CFR. Trenurile, un iad ambulant
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Echipa națională de fotbal a transmis un mesaj emoționant suporterilor din România
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!