Vaccinarea cadrelor medicale în România. Medicii au fost programați, însă centrele sunt închise

Perioada Sărbătorilor de iarna a trecut, însă nu și liberele bugetarilor. Cadrele medicale sunt prima categorie din România care primește vaccinul COVID, însă vaccinarea este pusă pe pauză în aceste zile.
Filip Stan
01 ian. 2021, 16:29
Vaccinarea cadrelor medicale în România. Medicii au fost programați, însă centrele sunt închise

Vaccinarea cadrelor medicale în România. Administrarea vaccinului COVID a fost pusă pe pauză, până luni, însă nu și programările medicilor. Cadrele medicale din sistemul privat au fost programați în centrele de vaccinare, însă activitatea în acestea este suspendată în aceste zile.

Citește și: Probleme cu stocurile de vaccin, producătorii avertizează UE

Medicii din Iași au fost programați pentru administrarea vaccinului, însă acest lucru nu a fost realizabil în aceste zile. Cu toate acestea, cadrele medicale nu își vor pierde prioritatea, ci vor fi reprogramați, conform Mediafax.

”Ca urmare, DSP Iași ne-a informat că practic se vor reprograma toate persoanele care deja au fost programate pentru vaccinare și se vor eșalona după data de 3 ianuarie, când spitalele și centrele de vaccinare vor putea într-adevăr să funcționeze în timp real”, explică medicul Anca Deleanu, care urmează să se vaccineze săptămâna viitoare.

Vaccinarea cadrelor medicale în România. Cu toate acestea, nu toate centrele de vaccinare din țară vor funcționa luni, 4 ianuarie, ci doar cele deschise inițial pentru cadre medicale. Spre exemplu, în județul Timiș, din 32 de centre, doar patru funcționează.

În ajunul Anului Nou aproximativ 5.000 de cadrele medicale s-au vaccinat împotriva coronavirus. Numărul total de persoane vaccinate de la începutul campaniei depășește 10.000 de persoane.

Când începe a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că autorităţile vor să accelereze procesul de vaccinare. Cel mai probabil, în luna ianuarie ca începe şi a doua etapă de imunizare pentru persoanele vârstnice şi cu boli cronice, desfăşurată în paralel cu prima desfăşurată în prezent.

„Nu avem un calendar, vorbim însă de o estimare, pentru că lucrurile au loc în dinamică. Trebuie să ne adaptăm în funcție de cum se desfășoară vaccinarea în prezent. Ne dorim o accelerare a procesului de imunizare, să vaccinam în pararel persoanele din categoria principală de risc, care pot să dezvolte forme severe sau critice, adică persoanele care sunt rezidente în centrele medico-sociale, persoanele vârstnice, cu dizabilități, cu comorbidități multiple. Am putea demara etapa a doua din ianuarie, însă vom analiza acest aspect pe 4 ianuarie”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
FRF sancționată de UEFA pentru comportamentul rasist al suporterilor la Euro 2024
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!