Animalul, care locuieşte într-o grădină zoologică, îşi pune vârful trompei în gură pentru a transforma mormăitul său într-o imitaţie a vocii umane.
Abilităţile vocale ale lui Koshik înseamnă că şi elefanţii se alătură unei liste din ce în ce mai mare de animale care pot imita oamenii, de la papagali la păsările mynah sau chiar lei de mare şi balenei beluga.
Principalul autor al studiului, dr. Angela Stoeger, de la Universitatea din Viena, Austria, spune că a dat peste mai multe videoclipuri cu elefantul de la Zoo Everland, Coreea de Sud, pe YouTube. A luat legătura cu grădina zoologică şi s-a dus acolo pentru a înregistra animalul.
„Am rugat câţiva coreeni, care nu s-au mai întâlnit cu elefantul, să scrie ce înţeleg ei din sunetele scoase de Koshik. Toţi au înţeles cam aceleaşi cuvinte”, spune Stoeger.
Cercetătorii au aflat că sunetele lui Koshik sunt corelate cu cinci cuvinte coreene: „annyeong” (bună); „anja” (stai jos); „aniya” (nu); „nuwo” (întinde-te) and „choah” (bine).
„Vorbirea umană are două aspecte importante: unul este tonalitatea (cât de subţire sau de groasă este ea), iar altul este timbrul (calitatea muzicală a vocii), iar Koshil le nimereşte pe amândouă”, a declarat dr. Stoeger pentru BBC.
De obicei, elefanţii produc sunete mult mai joase, uneori pe o frecvenţă atât de joasă, încât urechile oamenilor nu le pot auzi.
Cercetătorii spun, însă, că elefantul nu pare a înţelege ceea ce spune. El ar fi învăţat cuvintele pentru a forma o legătură mai puternică cu îngrijitorii săi.
În videoclipul următor, elefantul este înregistrat în timp ce imită cuvântul coreean”choah” (bine).