„S-a asezat la un moment dat asa pe vine şi cu mâinile în cap. Am avut impresia că a vrut să şteargă telefonul, dar nu făcut acest lucru. (…) Şi i-am spus să arate telefonul, că nu are voie să ne filmeze. În încercarea probabil de a scăpa de acolo, că eram mulţi adunaţi ne-am mai împins pe acolo”, a declarat avocata Domnica Toader.
Fiul depututului însă susţine că, de fapt, el este victima.
„Ieşind din sala de judecată unde s-a judecat cazul tatălui meu, am fost la arhivă împreună cu avocatul pentru a lua hotărârea definitivă. Acea doamnă care era consiliera ANI, împreună cu o altă doamnă mai în vârstă, blondă,m despre care am aflat ulterior că este soţia domnului Toader au venit după mine, m-au bruscat, au vrut să-mi ia telefonul sub pretextul că le-am înegistrat. În momentul în care am încercat să trec printre dânsele atunci s-au agăţat de mine şi mi-au rupt hainele. Mă voi consulta cu avocatul şi voi vedea dacă voi depune plângere. Aş vrea să nu depun plângere pentru că eu consider că ar fi un incident”, a precizat laRomânia TV, fiul deputatului PSD.
Declaraţiile lui Alexandru Pâslaru sunt susţinute şi de către tatăl său.
„Cine a spus că a agresat-o, pentru că problema e invers. O doamnă despre care înţeleg că e soţia domnului Toader l-a agresat pe avocatul meu şi pe băiatul meu trăgând de ei. I-a rupt haina băuiatului, iar el n-a reacţionat în niciun fel”, a susţinut la România TV deputatul Florin Pâslaru.
Angajata ANI a mers la Galaţi pentru a depune o contestaţie pentru a le aduce la cunoştinţă celor de la BEJ faptul că Florin Pâslaru nu ar mai avea dreptul să candideze la alegerile parlamentare. Potrivit România TV, în momentul în care a încercat să depună contestaţia, femeia susţine că a fost întâmpinată de fiul deputatului care a agresat-o fizic. Martori ai incidentului susţin că fiul deputatului a împins-o şi a lovit-o pe angajata ANI.
În 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 – prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).
ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut în mai multe rânduri Parlamentului revocarea din funcţie a lui Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către acesta.
ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută. Agenţia preciza că raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare.