UDMR vrea redeschiderea şcolilor din 8 februarie: Preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat

Kelemen Hunor vrea că şcolile să fie redeschise din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. El a precizat că UDMR încearcă să "impună" această opinie şi partenerilor de guvernare.
Alina Andrei
06 ian. 2021, 16:11
UDMR vrea redeschiderea şcolilor din 8 februarie: Preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat
UDMR vrea redeschiderea şcolilor din 8 februarie: Preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat

UDMR vrea redeschiderea şcolilor din 8 februarie.

„Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare – este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o postare pe Facebook.

Liderul maghiarilor spune că redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor ar însemna că elevii ar învăţa într-un mediu controlat.

„Am spus în campania electorală şi susţinem în continuare ceea ce spun experţii în domeniul educaţiei: prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică. În grădiniţe şi şcoli, supravegherea şi evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi rezolvate, iar, în caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul său poate fi monitorizat eficient”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Citeşte şi: Liderii AUR au mers peste Ministrul Învăţământului pentru a cere deschiderea şcolilor: „Cred că am ajuns într-o dictatură militară”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia: Voi pleca dacă bugetul Educației nu va crește

„În urma discuțiilor cu majoritatea celor implicați în procesul de educație, precum şi a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătății, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă şi cu cei implicaţi în campania de vaccinare, prioritizând starea de sănătate a elevilor şi a personalului din sistemul de învăţământ, Ministerul Educaţiei îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnica a şcolilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obţinute cu privire la:

– Evoluţia epidemiologică – conform situaţiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanţei de iarna/ rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.;

– Raportările numerice solicitate inspectoratelor scolare, pentru fiecare unitate de învaţamânt, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic care are DISPONIBILITATE de vaccinare – situaţie solicitata tuturor unităților şi instituţiilor de învățământ cu termen 15 ianuarie, orele 16.00.

În acelaşi timp, se vor avea în vedere şi măsurile adoptate de alte state care se confrunta cu o situație epidemiologică asemănătoare, precum şi raportările din sistemul de educație cu privire la numărul elevilor aflați în situații de risc din cauza dificultăților înregistrate pe parcursul procesului de învăţare – predare online (termenul de raportare pentru aceasta situaţie este 11 ianuarie a.c.)”, notează sursa citată.

Cum se va face redeschiderea şcolilor în semestrul II

„Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însă ne vom putea pronunţa responsabil şi fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decada a lunii.

Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susțin examenele naționale, fie ca vorbim de prioritate a zonelor cu o rata de infectare mai redusa – aşa cum solicita Consiliul Naţional al Elevilor.

Am planificat în această săptămână consultări cu reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinților şi cadrelor didactice, pentru a analiza tot spectrul masurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare am planificat, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății”, au mai precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
APARE O NOUĂ FABRICĂ ÎN ROMÂNIA! A început deja șantierul!
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...