Miklos Levente, reprezentant al firmei care a executat detonarea turnului din curtea fabricii dezafectate, a declarat, vineri, că toată lumea a fost anunţată despre eveniment.
„Din punctul nostru de vedere, demolarea a decurs corect. Turnul de apă a căzut exact unde am dorit noi, dar din păcate partea superioară s-a desprins în momentul impactului cu solul şi s-a rostogolit, s-a dat peste cap şi a lovit gardul şi implicit a căzut peste un garaj al omului care locuieşte acolo. Nu s-au înregistrat victime, nu a fost nicio problemă. Noi am anunţat pe toată lumea, oamenii au fost în stradă, din păcate s-a întâmplat acest eveniment neprevăzut despre care nu puteam să ne dăm seama fiindcă partea superioară a rezervorului (turnului de apă – n.r.) a fost armată cu profile «i» foarte mari”, a spus Miklos Levente.
Potrivit acestuia, partea superioară a rezervorului a fost armată cu profilele „i de 400”, iar în momentul în care acestea au atins pământul, nu s-au distrus ca betonul, ci au alunecat în pantă şi au intrat în curtea bărbatului care deţine atelierul.
La rândul său, proprietarul atelierului distrus a declarat că inclusiv pereţii casei sale sunt crăpaţi în mai multe locuri. În plus, bărbatul a afirmat că nu a fost informat despre demolare. „Dacă eram înăuntru, ne zdrobea pe toţi. Nu a venit nimeni să anunţe nimic. (…) Dacă era cineva pe afară, îi omora pe toţi. Am şi casa crăpată în mai multe locuri”, a declarat proprietarul atelierului distrus.
Un turn vechi de apă, aflat în curtea unei fabrici dezafectate din municipiul Mediaş, a căzut peste un atelier, în urma detonării construcţiei, care, potrivit locuitorilor din zonă, a fost făcută greşit, în condiţiile în care turnul a căzut într-o zonă în care se află case.