„Izolare sau bătaie de joc? Alooooooooooooo????? E Stare de Urgență!!!!!!!!!!!!!!!! Nu se poate așa ceva! De ce mai ținem oamenii în izolare și cerem distanțare socială dacă avem astfel de acțiuni???? Suntem nebuni chiar toți în țară asta!!!!!???? Imaginile sunt de ACUM!!! Sunt 2.000 de oameni în Aeroportul Cluj!
Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm Agricultură românească. Aici, producătorii și cultivatorii duc lipsa de forță de muncă și noi ne trimitem forță de muncă pentru agricultură în Italia și Germania. Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, nu cred că este ok. Trebuie găsite alte soluții. Și Nuuuu în Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost în epicentrul infectărilor cu COVID-19. Mai bine chemați marii agricultori români și producători/cultivatori și analizăm dacă le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 euro, care reprezintă chiriile și cheltuielile, că nu sunt oamenii acasă, și ne dezvoltăm în sfârșit Agricultura!!!!!! Nu putem să importăm în continuare pătrunjel, ceapă, cartofi, usturoi și drojdie! Părem imbecilii planetei. Și încă ceva, BLOCAȚI acum exportul de cereale și făină! În ultimele 3 săptămâni au fost exportate cantități uriașe de făină și cereale prin Portul Constanța” a scris europarlamentarul într-o postare iniţială, după care a revenit.
„Reacția mea în cazul muncitorilor sezonieri este motivată deoarece este un risc inclusiv pentru măsurile luate de autorități, deoarece nu poți pretinde că oamenii să stea în case când tu permiți să se adune 2000 la un loc și în plină epidemie să le expui sănătatea. Știm bine că în patologia acestei boli sunt persoane infectate care nu au simptome și pot să transmită virusul și cei cu imunitate mai slabă să ajungă în stare foarte gravă.
O altă problemă care apare este cine îi va aduce pe acești oameni acasă peste o lună? De abia ce au fost repatriați unii sezonieri, vor fi abandonați și apoi se va cere statului să-i repatrieze din nou pentru că multe țări mențin stările de urgență în perioada următoare. În altă ordine de idei, până de curând se insista pe aducerea românilor în patrie, pentru că nu avem forță de muncă, era de lucru și nu aveai cu cine. Acum mulți din Compatrioții noștri sunt aici și printre ei sunt oameni pricepuți și profesioniști. Să le oferim cele mai atractive soluții să nu mai ia calea pribegiei. Și noi avem nevoie de oameni care să muncească și ei au nevoie de o casă, de siguranța că pe lângă casă părinților lor au o șansă să își reconstruiască viața. După ce trece criza, oamenii sunt liberi să circule și dacă nu sunt mulțumiți în România să își afle alte oportunități. Suntem în UE și respectăm recomandările Comisiei pentru facilitarea mobilității muncitorilor sezonieri, doar că acestea au fost făcute când în România nu ne confruntăm cu situația de AZI. Riscăm să punem în joc măsurile pe care le-am luat și sănătatea oamenilor pe vreme de pandemie.”, a completat Rareş Bogdan.