CTP, despre haosul din sediul Congresului american: ”Vor să înlocuiască statul american democratic cu o dictatură ca în Coreea de Nord”

Cristian Tudor Popescu a venit cu o primă reacţie miercuri seara, despre situația din America, când procesul de validare a victoriei lui Joe Biden a fost suspendat după ce suporterii lui Donald Trump au pătruns cu forța în sediul Congresului.
Alina Costache
06 ian. 2021, 23:24
CTP, despre haosul din sediul Congresului american: ”Vor să înlocuiască statul american democratic cu o dictatură ca în Coreea de Nord”

CTP, despre haosul din sediul Congresului american. Acesta subliniază că este terorism la nivel de stat condus şi iniţat de către preşedintele Statelor Unite care le-a cerut suporterilor.

CTP, despre haosul din sediul Congresului american: ”Vor să înlocuiască statul american democratic cu o dictatură ca în Coreea de Nord”

„Acesta este terorism la nivel de stat condus şi iniţat de către preşedintele Statelor Unite care le-a cerut suporterilor. Este cea mai gravă lovitură la adresa statului american de la războiul civil încoace.

Donald Trump este cel care a declanșat asta”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24. Jurnalistul mai precizează că, prin acțiunile lor, protestatarii vor să instaureze în America o dictatură similară cu cea din Coreea de Nord.

„Ce vor acești oameni? Să presupunem că ar izbândi. Ce înseamnă izbânda lor? Înseamnă instaurarea dictaturii în America, transformarea Americii într-o Coree de Nord, cu familia lui Donald Trump ereditari, el pe viață și urmașii lui. Ce altceva să vrei când vii și răstorni rezultatul alegerilor democratice certificate de toate instituțiile statului american?

Acești oameni vor să răstoarne statul american democratic și să îl înlocuiască cu o dictatură ca în Coreea de nord, ca în unele țări africane. Nici măcar Vladimir Putin sau Xi Jinping nu au fost puși în pozițiile respective prin lovitură de stat, prin năvălirea acestor teroriști în sediile parlamentelor din Rusia și China”, a mai comentat Cristian Tudor Popescu.

Statele Unite, în pragul războiului civil. Autorităţile au luat toate măsurile de evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Citeşte şi: Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”
 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Câți bani câștigi, de fapt, dacă pui 1000 de lei într-un depozit bancar pentru 1 an de zile. Ofertele Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen pentru clienți și nu numai
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'