Ministrul Economiei: Sunt echipe care lucrează pentru a produce ventilatoare în România. În câteva săptămâni ar putea începe producţia

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține faptul că România a făcut o greșeală strategică în momentul în care nu s-a asigurat să aibă măcar un producător intern de echipamente medicale. În câteva săptămâni, în România, ar putea începe producția de ventilatoare.
Romania TV
10 apr. 2020, 06:02
Ministrul Economiei: Sunt echipe care lucrează pentru a produce ventilatoare în România. În câteva săptămâni ar putea începe producţia

Există patru sau cinci echipe la nivel național, care lucrează separat pentru a produce ventilatoare.

„Eu cred că până acum a fost o direcţie strategică greşită a economiei româneşti să nu avem în ţară un producător de echipamente medicale, cum e acest ventilator, care este vital nu numai în tratarea acestui coronavirus, a acestei pandemii, cât practic este necesar în orice spital din România. Eu sunt optimist, se lucrează, cred că sunt vreo 4-5 echipe la nivel național, care lucrează separat. La mine se strâng mai multe informaţii de la aproximativ toate echipele”, a spus ministrul economiei, Virgil Popescu, la Digi 24.

Citește și: Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Vom veni cu al doilea val de măsuri care vor stimula economia”

Prin urmare, Dacia-Renault, împreună cu Ford și alte companii ”din orizontala industriei auto”, lucrează pentru a produce un ventilator mecanic, a declarat ministrul. 

„Dacia încearcă să producă un ventilator cu ajutorul unui producător de ventilatoare. Academia Tehnică Militară va produce, dacă va reuşi şi sper să reuşească, un ventilator care este producţie românească. Ventilatorul nu a fost încă omologat, este produs ca prim echipament şi în continuare se lucrează la îmbunătăţirea lui la grupul de la Timişoara, tot împreună cu o parte din industria auto, a declarat ministrul.

De asemenea, ministrul a precizat faptul că există un producător român în București, care lucrează la o concepție românească de ventilator.

„Mai există, de ceva timp, dar mai nou în discuţie, un producător român, n-aş vrea să-i dau încă numele, în Bucureşti, care lucrează la o concepţie românească de ventilator, un ventilator care poate fi folosit atât în spitale, în zona de ATI, legat la instalaţia de comprimat oxigen a spitalului, cât şi separat, cu o instalaţie de oxigen la patul oricărui bolnav”, a precizat Popescu.

Ministrul consideră că vom avea curând un ventilator concepție românească, iar după ce acest moment, România ar putea avea o producție românească de ventilatoare.

”Cei din armată care omologhează vor să fie absolut siguri că acest ventilator produs va ajuta la salvarea vieţii şi va fi omologat. Sunt medici ATI-işti care lucrează cu fiecare echipă, medici buni care le spun şi le împărtăşesc din problemele cu care se confruntă un medic ATI-ist în momentul în care are un ventilator la dispoziţie. Nu vreau să dau pronosticuri. Eu sunt convins că vom avea cât de curând un ventilator concepţie românească în România, după care va trebui să ne gândim foarte serios şi să avem şi o producţie românească de ventilatoare”, a arătat ministrul economiei.

De asemenea, ministrul suține că pe 15 aprilie va începe producția internă pentru măști de protecție.

”În ceea ce privește măștile de protecție, în data de 15 va începe producția internă într-un ritm foarte mare. Sunt pe drum echipamentele din China pentru cei care vor produce la Maramureș, acolo unde se va ajunge la 500.000 de măști pe zi începând cu 15 aprilie” ,  a spus Virgil Popescu.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...