AN ŞCOLAR. Haos legat de tablete, ministrul Câmpeanu aduce acuze grele Monicăi Anisie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ”din păcate" încă mai sunt elevi care nu au primit tabletele promise, el estimând că până la 20% dintre elevi nu au ridicat tabletele, deşi acestea au fost distribuite. ”
Filip Stan
07 ian. 2021, 07:27
AN ŞCOLAR. Haos legat de tablete, ministrul Câmpeanu aduce acuze grele Monicăi Anisie

AN ŞCOLAR în haos, tabletele zac neutilizate deşi mai este puţin şi se termină un semestru. „Există un stoc important de tablete care nu au fost ridicate de elevi şi de părinţi, spre exemplu. Voi cere o raportare exactă, dar estimez că până în 20%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. Unii nu le-au ridicat pentru că nu au ştiut, alţii pentru că nu au avut nevoie”, declară Cîmpeanu, potrivit news.ro.

”Acum s-au distribuit toate tabletele, dacă s-au distribuit toate tabletele nu înseamnă că ele au ajuns la elevi. Există un stoc important de tablete care nu au fost ridicate de elevi şi de părinţi, spre exemplu. Voi cere o raportare exactă, dar estimez că până în 20%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. Unii nu le-au ridicat pentru că nu au ştiut, alţii pentru că nu au avut nevoie. Există situaţii, din păcate, în care acelaşi copil a primit două, sau chiar trei tablete, una de la minister, una de la primărie, una de la nu ştiu ce sponsor, în timp ce alţi copii nu au primit nici una. Există o inechitate foarte pronunţată, lucrurile au fost amestecate, au venit foarte rapid unele peste altele, este o situaţie care trebuie să fie reglată cu cap şi cu responsabilitate”, a declarat ministrul Educaţiei miercuri, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”
El a precizat că unii dintre elevi nu au ridicat tabletele pentru că au deja, alţii pentru că nu au ştiut că pot dispune de ele iar alţii pentru că nu au dorit, iar cu privire la cauze este nevoie de „radiografie” a situaţiei.

Ministrul Educaţiei anunţă că au fost luate măsuri „de flexibilizare” în cazul copiilor care riscă să rămână cu mediile neîncheiate din cauză că nu au putut participa la cursuri pe internet.

Cîmpeanu admite că „va fi extrem de complicat” dacă şcolile vor rămâne în scenariul online în acest an şcolar. ”Va fi extrem de complicat, nu este un secret pentru nimeni, însă chiar şi în această variantă suntem datori să găsim soluţii pentru încheierea mediilor. Au fost luate măsuri de flexibilizare a notării, în momentul în care vom şti amploarea fenomenului de risc cu privire la neîncheierea mediilor voi vedea, împreună cu experţi în educaţie, dacă peste măsurile deja luate se impun şi alte măsuri de flexibilizare a modului de evaluare. Toate aceste măsuri pot să vă garante că vor fi în interesul elevului dar vot fi alte pierderi care se adaugă peste pierderile suferite deja în educaţie” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

AN ŞCOLAR. Sorin Cîmpeanu: Îmi doresc să se deruleze examenele naţionale la datele la care au fost planificate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că îşi doreşte ca examenele naţionale din acest an şcolar să aibă loc „la datele la care au fost planificate, în modul în care au fost planificate şi pe tematica planificată”, el anunţând „acţiuni remediale”, în cadrul cărora elevii să poată recupera materia pierdută pe parcursul perioadei de şcoală online.

„Cert este că examenele naţionale trebuie să se deruleze, cert este că predictibilitatea este un lucru foarte important. Deci, îmi doresc să se deruleze examenele naţionale la datele la care au fost planificate, îmi doresc să se deruleze în modul în care au fost planificate şi pe tematica planificată”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că îşi doreşte redeschiderea şcolilor în semestrul al doilea şi anunţă că autorităţile vor face toate eforturile pentru derularea unor „acţiuni remediale”, în aşa fel încât examenele naţionale să se deruleze conform planificărilor.

„Costurile pe care le-a plătit educaţia sunt foarte mari. Depinde de fiecare cadru didactic să aprecieze, să evalueze mai întâi pierderile – un lucru important la care ţin – nu din perspectiva a ceea ce a putut să predea profesorul, ci din perspectiva a ceea ce a putut să asimileze elevul. Pentru asta ai nevoie de evaluări, ai nevoie de un diagnostic. Având acest diagnostic poţi să decizi acţiunile remediale (…). Una din multele măsuri din pachetul de măsuri remediale pot fi şi acele şcoli de vară, care au fost propuse astăzi, dar sunt altele mult mai eficiente. Însă toate trebuie să fie personalizate. Ca să fie personalizate, ai nevoie de competenţa, de devotamentul fiecărui dascăl din ţara asta”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea noroc cu carul imediat după Paște. Au reușite pe toate planurile, vine o perioadă cu miracole în viața lor
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Anunț cumplit chiar din spatele gratiilor. Alexandrov știa deja
Playtech.ro
Bancnotele româneşti din 1999 care se vând acum cu zeci de mii de lei. Verifică seria şi vezi dacă ai o mică avere în casă!
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Schimbare radicală a vremii. E vizat și Bucureștiul. Alerte noi de la ANM
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Cine sunt turiștii din Italia care au murit după ce telecabina în care se aflau s-a prăbușit de la 1.500 de metri
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru proprietarii de case sau apartamente. Se achită minim 230 de lei, plus document notarial
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Salariul minim ar putea crește cu peste 1.000 de lei. Directiva care vine de la Bruxelles
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai