Gigi Neţoiu menţionează în dosarul de candidatură că a fost colaborator al Securităţii

Alegeri parlamentare 2012. Omul de afaceri Gheorghe Neţoiu, care candidează din partea PPDD pentru un loc de deputat în judeţul Dolj, menţionează în declaraţie pe propria răspundere depusă la Biroul Electoral Judeţean Dolj că a fost "lucrător al Securităţii", transmite Mediafax.
Romania TV
02 nov. 2012, 17:04
Gigi Neţoiu menţionează în dosarul de candidatură că a fost colaborator al Securităţii

Gheorghe Neţoiu candidează pentru alegerile parlamentare din acest an pe listele Partidului Poporului pentru Colegiul 1 de la Camera Deputaţilor şi şi-a depus dosarul în ultima zi de depunere a candidaturilor, 30 octombrie.

La dosarul depus la Biroul Electoral Judeţean, Neţoiu a ataşat şi declaraţia pe propria răspundere de colaborare cu Securitatea.

În acest document, Neţoiu menţionează că a fost lucrător al Securităţii: „cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, după luarea la cunoştinţă Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, declar pe propria răspundere că am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în sensul art.2 lit. a) –c) din ordonanţa de urgenţă”.

Potrivit articolului 2, alin a) din OUG 24/2008, are calitatea de lucrător al Securităţii „orice persoană care, având calitatea de ofiţer sau de subofiţer al Securităţii sau al Miliţiei cu atribuţii pe linie de Securitate, inclusiv ofiţer acoperit, în perioada 1945-1989, a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului”.

Din acest motiv, candidatura lui Gheorghe Neţoiu a fost contestată de un ziarist atât la Biroul Electoral Judeţean cât şi la Tribunalul Dolj.

„Pe rolul Tribunalului Dolj a fost depusă o contestaţie care a fost respinsă joi de magistraţi. Astăzi (n.r.- vineri) am primit aceeaşi contestaţie şi de la BEJ. Şi această cerere a primit termen, însă probabil se va constata autoritatea de lucru judecat pentru că vorbim despre aceeaşi contestaţie, având acelaşi obiect şi aceleaşi părţi”, a declarat Daniel Stancu, purtător de cuvânt Tribunalul Dolj.

Neţoiu a devenit cunoscut în calitate de investitor în fotbal, de-a lungul timpului fiind acţionar la două cluburi importante, Dinamo şi Universitatea Craiova.

În octombrie 2008, el a fost trimis în judecată în dosarul transferurilor de fotbalişti, fiind acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea şi Gheorghe Popescu. Aceştia erau acuzaţi că au făcut tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Cu toţii au fost au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti în luna aprilie a acestui an.

Gheorghe Neţoiu a intrat în politică în anul 2004, când s-a înscris în PSD. Cinci ani mai târziu, Neţoiu a fost exclus din organizaţia de Ilfov din cauza unor afirmaţii făcute la adresa partidului.

Ulterior, Gheorghe Neţoiu a devenit membru al UNPR, iar în septembrie a demisionat, împreună cu fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, înscriindu-se amândoi în PPDD.

Cei doi candidează pe acelaşi colegiu în Craiova, Neţoiu pentru Camera Deputaţilor, iar Solomon pentru Senat.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!