Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu, precizări după consultările cu sindicatele

Se fac presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a început o serie de consultări cu elevii și profesorii şi părinţi.
Loredana Brumă
07 ian. 2021, 12:20
Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu, precizări după consultările cu sindicatele
Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Consultări la Ministerul Educaţiei

Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Joi au avut loc consulări la Ministerul Educaţiei între Sorin Cîmpeanu, sindicatele din învățământ, asociatiile studenților, Consiliul Național al Elevilor,  Consiliul Național al Rectorilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

Pe agenda discuțiilor de astăzi s-au numărat deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu: S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie

„Cinci concluzii agreate cu sindicatele, șase concluzii agreate cu elevii, șapte concluzii agreate cu părinții și opt concluzii agreate cu studenții. Vă redau sintetic aceste concluzii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a convenit în discuția cu cele trei federații sindicale din învățământ că „dorința” comună este „de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice”.

„S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale.

S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi.

S-a discutat importanta celor mai eficiente masuri de profesionalizare a managementului școlilor, un lucru deosebit de important. S-au avut în vedere mai multe variante, rezultatul trebuie să fie diminuarea la maximum posibil a influențelor de natura politică”, a spus Sorin Cîmpeanu la finalul consultărilor.

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că atât Ministerul, cât şi Consiliul Naţional al Elevilor susţin bursele.

„Printr-o HG s-a instituit cuantum minim 100 de lei, acesta va trebuie să aibă susținere financiară în bugetul educației – 530 milioane de lei. Anul acesta, cuantumul total a fost de 270 milioane de lei, jumătate din ceea ce ne propunem. Jumătate au fost burse destinate elevilor din București”, a mai declarat Cîmpeanu.

 

Citeşte şi Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat în urmă cu o zi, după ședința de Guvern, că profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem poate o componentă salarială de motivare în funcție de performanță prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Spre exemplu, există multiple variante, le analizăm cu toată atenția”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că salarizarea cadrelor didactice va fi discutată joi, la Ministerul Educației.

“Nu vă ascund faptul că în cursul zilei de mâine [joi, 7 ianuarie – N.Red.] vor exista consultări cu toate sindicatele din educație, cu asociatiile studenților, cu consiliul elevilor din Romania, cu consiliul rectorilor și cu federația asociatiilor de parinti”, a declarat Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro. 

 

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'