TOP VACCINARE. România, locul 6 în Europa, înaintea Portugaliei sau Ungariei

Peste un milion de locuitori ai Uniunii Europene au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19, danezii, germanii şi italienii aflându-se pe primele locuri, potrivit unui bilanţ stabilit miercuri de AFP.
Viorel Dobran
07 ian. 2021, 14:42
TOP VACCINARE. România, locul 6 în Europa, înaintea Portugaliei sau Ungariei

TOP VACCINARE. De la începutul campaniei de vaccinare în UE, la sfârşitul lunii decembrie, cel puţin 1,1 milioane de persoane, sau circa 0,2% din populaţia Uniunii, au primit o doză din vaccinul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech, singurul administrat în prezent în UE.
Un al doilea vaccin, cel dezvoltat de compania americană Moderna, a fost autorizat miercuri de Comisia Europeană.

Prin comparaţie, într-un top vaccinare mondial, Statele Unite au administrat doze la peste 4,84 milioane de persoane (1,5% din populaţia sa), China la mai mult de 4,5 milioane de persoane (0,3% din populaţia sa, până la 31 decembrie), Israelul la 1,49 milioane de persoane (17,2%) şi Marea Britanie la peste 1,3 milioane de persoane (1,9%). Toate aceste ţări şi-au început campania de vaccinare înaintea Uniunii Europene.

În Uniunea Europeană, Germania a administrat cele mai multe vaccinuri (367.331), înaintea Italiei (260.948), Poloniei (140.226), Spaniei (139.339) şi Danemarcei (63.312), conform celor mai recente date disponibile. România ocupă un nonorant loc şase la momentul monitorizării, iar situaţia se îmbunătăţeşte pe zi ce trece.

Însă ca proporţie în funcţie de populaţie, Danemarca a vaccinat cel mai mult în Uniunea Europeană: 1,1% din populaţia daneză a primit o doză, cu mult înaintea Germaniei (0,44%), Italiei (0,43%) şi Sloveniei (0,43%).

Aceste cifre sunt însă departe de cele înregistrate de Israel (17,2%) sau Emiratele Arabe Unite (8,4%), campioni în materie, care au început campania de vaccinare pe 19 şi, respectiv, 14 decembrie.

La rândul lor, aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene şi-au început campania de vaccinare între 26 şi 29 decembrie, cu excepţia Olandei, care a demarat campania abia pe 6 ianuarie.

Avocatul Poporului cere informații suplimentare despre campania de vaccinare COVID
Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat alte 16.945 de cadre medicale, numărul total ajungând la 58.554. s-au înregistrat 66 de reacţii comune şi minore, 28 fiind reacţii la locul injectării.
Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că, până miercuri la ora 17.00, au fost vacinate alte 16.945 de cadre medicale, numărul total ajungând la 58.554.

”Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) – 66 reacţii comune şi minore, dintre care: 28 reacţii de tip local, 38 reacţii generale. Menţionăm că alte 2 reacţii sunt în curs de investigare”, a transmis Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Plaja celebră unde primești amendă dacă îți rezervi loc înainte de ora 9. Puțini turiști știu de această regulă
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!