Simptome mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19. Nu se manifestă în faza incipientă a bolii

Febra este principalul simptom al infecţiei cu coronavirus, însă, pe lângă aceasta, specialiştii au identificat o listă întreagă de simptome care nu se manifestă, însă, în stadiul incipient al bolii. Identificarea lor duce la un tratament administrat la timp și, desigur, la o vindecare mai rapidă.
Romania TV
13 apr. 2020, 07:35
Simptome mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19. Nu se manifestă în faza incipientă a bolii

În ceea ce priveşte febra, principalul semn al infecţiei, putem considera că manifestăm acest simptom în momentul în care termometrul arată 38 de grade.

Iată care sunt simptomele mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19, potrivit Viva.ro

Senzaţia de sufocare. Unii pacienţi au asemănat această senzaţie cu starea pe care o ai când ești cu capul în apă și nu ai aer. Și asta deoarece că plămânii nu mai au capacitatea de a se umple cu aer și respirația se realizează cu dificultate.

Pacienţii din România cu COVID-19 vor purta brăţară de identificare. Protocol nou emis de Ministerul Sănătăţii

Tusea uscată. Un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății arată că peste 33% din 55.924 de persoane confirmate pozitiv la Covid-19 au avut o tuse seacă, sufocantă.

Frisoanele și durerile musculare. Mulți dintre pacienţii depistaţi pozitiv s-au plâns de dureri musculare puternice. În unele cazuri, s-au manifestat şi frisoanele, semn că sistemul imunitar luptă cu infecția. În cazuri rare, a apărut și delirul.

Confuzia. Atunci când acest simptom se manifestă simultan cu simptome precum febră, tuse sau învineţirea buzelor, este cazul să vă prezentaţi urgent la spital

Problemele digestive, îndeosebi diareea, nu au fost puse, la începutul epidemiei, pe lista simptomelor specifice coronavirusului. Dar creșterea numărului de cazuri care au manifestat astfel de probleme a schimbat această opinie.

Ochii roșii. Tot mai mulţi pacienţi confirmaţi pozitiv s-au plâns de acest simptom. Este important ca, în cazul purtării lentilelor de contact, acestea să fie înlocuite cu ochelari. Şi asta întrucât conjunctivita este extrem de contagioasă, iar efectul poate fi potenţat în prezenţa coronavirusului.

Alexandru Rafila: „Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani”

Lipsa mirosului şi a gustului. Dacă apare, este doar un efect ușor sau moderat al virusului. Anunţaţi, însă, autorităţile, daca acest simptom vine la pachet cu febră şi cu tuse.

Senzaţia accentuată de oboseală. Un raport realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că aproape 40% din cele aproape 6.000 de persoane analizate au resimţit oboseală nejustificată și nevoia de a dormi. Explicaţia constă în faptul că organismul este epuizat din cauza luptei cu infecția și are nevoie să se refacă prin somn.

Durerile de cap și de gât. 14% dintre cazurile confirmate cu COVID-19 analizate de OMS în China au prezentat simptome de durere de cap și gât, în timp ce aproape 5% au avut congestie nazală.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Sebastian Burduja: Producția de energie a României va crește până în 2027
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!