Meniul restaurantului din Palatul Parlamentului pentru 2021. Prețurile restaurantului din Parlamentului sunt de mult timp o legendă. Un mic dejun, care include ouă prăjite, telemea de vacă și cartofi prăjiți ajunge 7,13. Cel mai scump produs din meniul este păstrăvul la grătar cu lămâi, însă nici acesta nu depășește suma de 20 lei, fiind doar 16,07 lei.
Meniul restaurantului din Palatul Parlamentului pentru 2021. Ciorbele nu ajung la 6 lei. Borșul țărănesc cu legume costă doar 2,75 lei, iar ciorba de văcuța a la grec ajunge doar 5,36 de lei. Pieptul de pui la grătar costă doar 4,5 lei, fileul de șalău este 5,5 lei, iar păstrăvul la grătar cu lămâie este 16,01 lei.
Un parlamentar primește o indemnizație lunară brută de 18.720 de lei, iar dacă este din provincie, se adaugă și suma de 4.600 de lei pentru cazare în București. În functie de postul deținut, salariul unui deputat poate să varieze în felul următor: președintele Camerei Deputaților încasează 23.920 de lei brut, vicepreședinții Camerei Deputaților 22.256 de lei, secretarii și chestorii Camerei Deputaților 21.840 de lei, liderii grupurilor parlamentare Camerei Deputaților 20.800 de lei, președinții comisiilor permanente Camerei Deputaților 20.176 de lei, vicepreședinții comisiilor permanente Camerei Deputaților 19.552 de lei, secretarii comisiilor permanente Camerei Deputaților 19.136 de lei.
Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi
Klaus Iohannis a promulgat vineri mai multe legi. Printre ele se numără şi legea privind protecţia drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecţiuni alergice, informează Administraţia Prezidenţială.
De asemenea, Preşedintele a sesizat vineri Curtea Constituţională referitor la legea privind unele măsuri vizând republicarea actelor normative în Monitorul Oficial.
Iohannis a sesizat vineri Curtea Constituţională referitor la legea privind unele măsuri vizând republicarea actelor normative în Monitorul Oficial.
Actul normativ adoptat decizional, pe 15 decembrie 2020, de către Camera Deputaţilor prevede republicarea legilor, a ordonanţelor şi ordonanţelor de urgenţă, precum şi a hotărârilor Guvernului care au caracter normativ va fi realizată după avizarea de către Consiliul Legislativ a formei republicabile, la sesizarea Secretariatului General al Camerei Deputaţilor, al Senatului sau al Guvernului, după caz.