Scandal între primari şi Ministerul Sănătăţii pe tema vaccinării. Emil Boc, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu

Edilii se plâng că au fost obligați să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului, fără a primi bani însă bani pentru aceasta.
Romania TV
09 ian. 2021, 22:00
Scandal între primari şi Ministerul Sănătăţii pe tema vaccinării. Emil Boc, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu

Scandal între primari şi Ministerul Sănătăţii. Emil Boc și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe tema finanţării centrelor de vaccinare.

Cum bugetul pe 2021 încă nu a fost adoptat, iar primăriile își adoptă oricum bugetul la 45 de zile după aceea, „ar însemna să luăm bani de la creșe, de la bursele pentru elevi, de la sănătate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare și în aceste condiții, am cerut politicos, dar ferm în același timp, ca în această ordonanță de urgență pe care Ministerul Sănătății o pregătește să nu ignore problema finanțării”, a explicat Emil Boc la Digi24.

„Este un principiu larg, european recunoscut, că nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă. Se pare că la Ministerul Sănătății acest lucru nu s-a înțeles suficient, noi de acest lucru am fost nemulțumiți și am sesizat Ministerul Sănătății pentru acest aspect. Toți primarii sunt extrem de dedicați să se implice și să susțină procesul de vaccinare, pe care îl considerăm de interes național. Ne dorim să fie o reușită”, a declarat primarul de la Cluj-Napoca.

Emil Boc susține că un coleg primar de la Brăila a făcut un calcul și ar fi nevoie de o jumătate de milion de euro pe lună pentru a asigura funcționarea centrelor de vaccinare și plata personalului. Pentru șase luni, ar fi nevoie de circa trei milioane de euro.

Scandal între primari şi Ministerul Sănătăţii, replica lui Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, se declară „mirat” de faptul că Asociaţia Municipiilor din România a ales să reacţioneze şi să reclame public lipsa de finanţare pentru centrele de vaccinare anti-COVID. Vlad Voiculescu afirmă că proiectul este al Guvernului, fiind avizat de mai multe ministere şi susţine că după o evaluare autorităţile locale pot solicita fondurile pentru amenajarea centrelor de vaccinare de la Ministerul Dezvoltării, care este partenerul instituţional al autorităţilor locale în astfel de situaţii.

Vaccinare în România. Asociaţia Municipiilor din România, solicitare către Ministerul Sănătăţii
Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, are atât numărul său de telefon cât şi numărul de telefon al prim-ministrului însă, cu toate acestea, ministrul Sănătăţii spune că a aflat din presă despre comunicatul prin care Asociaţia solicită Ministerului Sănătăţii asigurarea resursei financiare pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare, precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare.

„După ce există o evaluare, evident că banii pot fi ceruţi de către autorităţile publice locale de la Guvern. Există de asemenea un partener instituţional pentru asta şi se numeşte Ministerul  Dezvoltării. Ministerul Dezvoltării este partenerul din Guvern care discută direct cu autorităţile publice locale –  şi fiecare primar ştie foarte bine despre ce vorbesc – atunci când există o nevoie de finanţare la nivel local aşa se întâmplă lucrurile. Ministerul Dezvoltării este unul dintre ministerele avizatoare ale acestei ordonanţe, ordonanţă care nu se dă peste week-end şi care va fi discutată în Guvern la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Vlad Voiculescu sâmbătă seară.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'