Avertisment îngrijorător: Obişnuiţi-vă să trăiţi sub ameninţarea virusului. N-aş paria pe un vaccin salvator în viitorul apropiat!

David Nabarro, profesor de sănătate globală la Imperial College, Londra, ne avertizează că ar trebui să ne adaptăm situaţiei determinate de apariţia coronavirusului în lume și să ne obişnuim să trăim sub amenințarea acestuia în viitorul apropiat. 
Romania TV
19 apr. 2020, 14:07
Avertisment îngrijorător: Obişnuiţi-vă să trăiţi sub ameninţarea virusului. N-aş paria pe un vaccin salvator în viitorul apropiat!

Nabarro, unul dintre cei mai importanţi epidemiologi din lume, a atras atenţia că nu există nicio garanție că un vaccin împotriva COVID-19 poate fi dezvoltat cu succes.

Într-un interviu pentru The Observer, expertul a spus că oamenii nu ar trebui să se bazeze pe mult pe faptul că mult-aşteptatul vaccin va fi în mod sigur dezvoltat în curând și că ar fi mai înţelept să se adapteze amenințării exercitate de noul coronavirus.

Cum va arăta „noul normal” de aici înainte

Reputatul epidemiolog spune că este imposibil să se descopere câte un vaccin sigur şi eficient împotriva fiecărui virus care apare: „Nu poți realiza neapărat un vaccin sigur și eficient împotriva fiecărui virus. Unele virusuri sunt foarte, foarte dificile atunci când vine vorba de dezvoltarea vaccinurilor așa că, pentru viitorul previzibil, va trebui să găsim modalități de a ne trăi viața sub ameninţarea acestui virus. Asta înseamnă izolarea celor care prezintă semne ale bolii și, de asemenea, a contactelor acestora. Persoanele în vârstă vor trebui să fie protejate. În plus, va trebui să fie asigurată capacitatea spitalelor pentru tratarea cazurilor. Acesta va fi noul normal pentru noi toți”.

Comentariile expertului mondial în sănătate au venit în contextul în care fostul secretar al Sănătății din Marea Britanie Jeremy Hunt a declarat că singura cale de urmat în lupta împotriva COVID-19 este ca națiunile să sprijine un nou sistem de sănătate global, care ar însemna o cooperare internațională accentuată între guverne, în problemele de sănătate.

Citeşte şi COVID-19. Savanţii de la Oxford spun că vaccinul împotriva coronavirusului va fi gata în luna septembrie

Afirmaţiile lui Hunt au venit ca o critică la adresa preşedintelui american Donald Trump, care a anunțat că va tăia finanțare Organizației Mondiale a Sănătății. Hunt a adăugat: „Cu siguranță, lecția pe care o avem de învăţat din această pandemie este că tratamentul nu ucide… Cu siguranță asta nu înseamnă să le tăiem finanțarea (celor de la OMS – n.red.)”.

Mesajul lui David Nabarro este cel de-al doilea avertisment dur venit din partea experţilor OMS în ultimele trei zile. Recent, Maria Van Kerkhove, director în cadrul OMS pentru boli emergente şi zoonoză, a avertizat că nu există nicio dovadă că testele serologice care se dezvoltă acum pot indica dacă o persoană are imunitate sau că nu mai riscă să se reinfecteze.

Aceste teste pentru anticorpi vor putea măsura acel nivel de prezenţă serologică, acel nivel de anticorpi, dar asta nu înseamnă că cineva cu anticorpi este imun„, a declarat dr. Maria Van Kerkhove.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Alan Abel, cel mai mare farsor al secolului XX. Una dintre născocirile sale a durat șase ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Donald Trump continuă mitingurile în aer liber, ignorând recomandarea Secret Service după tentativa de asasinat
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!