Liviu Vasilescu (IGPR): „Imaginile surprind chestii punctuale şi sunt interpretate”. Poliţia a intervenit în Rahova în direct

Inspectorul general al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a intervenit luni în direct la România TV pentru a comenta evenimentele violente care au avut loc în ultimele zile şi intervenţiile forţelor de ordine.
Romania TV
20 apr. 2020, 17:50
Liviu Vasilescu (IGPR):

Inspectorul general a răspuns acuzaţiilor unora dintre cei anchetaţi, care susţin că ar fi fost agresaţi de forţele de ordine fără să aibă vreo legătură cu scandalul de la care a pornit întreaga intervenţie.

„In urma consumului de alcool de la cheful din curte, a izbucnit un scandal care a ajuns in strada, era violenta stradala. Moment in care fortele de politie au ajuns la fata locului si au intervenit. Politia a fost sesizata de vecini. In jurul orei 20:45 un apel la 112 a sesizat un conflict, iar la fata locului s-au deplasat efective ale politiei, directiei de interventie si jandarmi.

Traian Berbeceanu: „Vom fi intransigenţi cu derbedeii. La violenţă trebuie răspuns cu violenţă. Proporţional” 

Sunt cazuri izolate, care in mare parte au aparut in urma consumului de alcool. Noi monitorizam Facebook-ul si unde apar astfel de imagini, intervenim. Apar diverse imagini unde lumea nu respecta ordonantele militare, altii incita la violenta. Sunt chestiuni punctuale.

Dati-mi voie sa nu comentez acuzatiile, iar modul de interventie si tactica se stabilesc in functie de fiecare situatie si se stabileste cea mai buna modalitate.

In toate cazurile se respecta principiul gradualitatii si proportionalitatii fortei. Nu poti sa tragi intr-un autovehicul, avand in fata persoane, pentru ca exista riscul sa ranesti sau sa omori oameni nevinovati.

Cel mai important lucru dupa aceste actiuni este ca nu au fost persoane ranite grav. Imaginile de obicei prind chestii punctuale si se interpreteaza. Eu sunt sigur ca colegii mei au actionat cum trebuie.

Incepand de astazi de la ora 17 s-au suplimentat efectivele de jandarmi, SIAS si am cerut si sprijinul inspectoratului de aviatie, care ne-a oferit doua elicoptere.

Manifestam toleranta 0, in limitele legii. Daca ridici piatra, suporti consecintele legale”, a declarat inspectorul general Liviu Vasilescu.

După interviul şefului IGPR, în Rahova și-au făcut apariția și polițiștii însoțiți de jandarmi și mascați chiar în timpul transmisiei în direct. Aceștia le-au cerut celor strânși pe trotuare să respecte prevederile Ordonanțelor Militare și să intre în case.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!