Avertismentul unui virusolog român din Noua Zeelandă: Acest virus va rămâne cu noi pentru totdeauna

Mihnea Boștină, un virusolog român stabilit în Noua Zeelandă consideră că omenirea nu va mai scăpa de coronavirus. De asemenea, acesta susține că un vaccin va fi validat până la sfârșitul anului, însă producția acestuia la scară largă va fi o provocare cel puţin la fel de mare precum descoperirea lui.
Romania TV
21 apr. 2020, 10:57
Avertismentul unui virusolog român din Noua Zeelandă: Acest virus va rămâne cu noi pentru totdeauna

Virusologul consideră că virusul va rămâne alături de indivizi pentru totdeauna și va circula anual în populație la fel ca cele alte patru specii de coronavirus care sunt responsabile de până la 30% din cazurile de răceala înregistrate anual.

Citește și:Un virusolog german argumentează împotriva teoriilor legate de coronavirus: „Riscul de infectare în public, foarte redus”

„Cel mai probabil, acest virus va rămâne cu noi pentru totdeauna şi va circula anual în populaţie la fel ca cele alte patru specii de coronavirus care sunt responsabile de până la 30% din cazurile de răceală înregistrate anual. Vom putea însă scapa de ameninţarea lui. Aşa cum am scăpat de ameninţarea atâtor alţi microbi care au făcut prăpăd de-a lungul istoriei. Cu medicamente şi cu vaccinuri”, a declarat specialistul pentru PRO TV.

Virusologul crede și că vom avea chiar mai multe vaccinuri care să ne protejeze, însă va fi o problemă cu asigurarea numărului de doze necesare.

“Cu siguranţă vom avea un vaccin şi foarte probabil vom avea mai mult de un vaccin. Dacă lucrurile merg bine şi probabil că vor merge bine ţinând cont de contribuţiile financiare alocate până acum în această luptă, putem să aşteptăm rezultate pozitive spre sfârşitul acestui an şi un vaccin aprobat în iarna. A doua problemă este asigurarea numărului de doze necesare. Va fi greu de confecţionat sutele şi sutele de milioane de doze într-un timp relativ scurt. Există un număr limitat de facilităţi care ar putea produce vaccinul, iar acestea sunt deja folosite. Ar fi criminal să oprim producţia unor vaccinuri esenţiale să ne gândim ca sezonul trecut au murit peste 140.000 de persoane de pojar, o boală pentru care există deja un vaccin. Pe de altă parte, ştim că este posibilă producerea anuală a peste un miliard doze de vaccinuri antigripale aşa că nu este o sarcină imposibilă. Dar trebuie ţinut cont că producerea unei cantităţi suficiente de doze este o problemă cel puţin la fel de importantă ca existenţa unui vaccin. Şi, în final, costul pentru o doză va trebui să fie abordabil pentru toate ţările lumii” , susține specialistul.

De asemenea, virusologul susține că cel mai important este scăderea ratei infecțiilor, mai exact menținerea măsurilor de distanțare socială.

“Cel mai important este scăderea ratei infecţiilor, adică menţinerea măsurilor de distanţare socială atunci şi acolo unde este nevoie. În plus, calibrarea sistemului medical la necesităţile impuse de noul virus. O parte din sarcină revine Guvernului, iar parte din sarcina ne revine nouă tuturor” , consideră Mihnea Boștină.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'