Cristian Nedelcu este asistent medical principal la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, iar duminică, în ziua de Paște, a fost repartizat la coordonare. Bărbatul a rămas fără permis în timp ce se deplasa în dimineața de Paște la locul de muncă, îmbrăcat în hainele de personal medical.
„Era 7:15 dimineața, mă aflam pe bulevardul Dacia, mai aveam 500 de metri până la Centrul nostru, de pe strada Eminescu. După semaforul de la Piața Gemeni era un echipaj pe dreapta care mi-a făcut semn să opresc. Eram pe banda a doua, am oprit în spatele lor”, a povestit Cristian Nedelcu.
Drumul spre locul de muncă l-a făcut cu mașina proprie: „Le-am dat buletinul, permisul de șofer și adeverința de muncă. Când m-au văzut în hainele de serviciu mi-au spus ironic: «Nu suntem prieteni». Sincer, nu le-am înțeles vorbele”.
„Am stat și am tot stat. A trecut o jumătate de oră, mi-au explicat că li s-au terminat procesele-verbale și că așteaptă niște colegi să le aducă”, a adăugat Nedelcu.
Între timp, spune Nedelcu, l-au anunțat că rămâne fără permis timp de 30 de zile și că are de plătit o amendă de 580 de lei pe motiv că „nu a oprit la semnele polițiștilor”.
Cristian Nedelcu a spus că din cauză că s-a enervat și pe fondul afecțiunii cardiace, fiind hipertensiv, i-a izbucnit sângele pe nas: „Când m-au văzut polițiștii mi-au vorbit în scârbă: «Ce vrei, să-ți chemăm noi Salvarea!?». Noroc că a trecut o ambulanță pe lângă noi, erau colegi de-ai mei, au oprit și mi-au dat un gelospon pentru a-mi opri sângerarea”.
Libertatea a cerut un punct de vedere Poliției Capitalei, care a comunicat că: „La data de 19 aprilie a.c., în jurul orelor 7:30, pe o stradă din sectorul 2, la un filtru organizat în vederea verificării respectării prevederilor din Ordonanțele militare, un polițist din cadrul Secției 6 Poliție a efectuat semnale de oprire pentru un autoturism aflat în trafic.
Șoferul autoturismului nu a respectat indicațiile polițistului, motiv pentru care acestuia i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile și a fost sancționat cu amendă de 580 de lei”. În plus, spune Poliția Capitalei spune că „Pe durata interacțiunii cu polițistul, șoferul în cauză a manifestat un comportament recalcitrant și a adus injurii agentului constatator, motiv pentru care a fost sancționat și cu amendă de 2.900 de lei.
Ambulanțierul se afla în timpul liber cu mașina personală. Domnul are dreptul să depună contestație la Judecătorie împotriva procesului-verbal în termen de 15 zile de la momentul semnării de primire.”