Astfel, pe măsură ce băncile centrale vor face o infuzie de fonduri pe piaţă, aurul se va vinde la un preţ record în octombrie 2021, conform analizei Bank of America.
În următoarele 18 luni, metalul preţios va ajunge să coste 3.000 de dolari uncia, de la 2.000 de dolari, cea mai ridicată valoare la care a fost tranzacţionat luni aurul, în contextul crizei financiare.
Astfel, aurul îşi păstrează calitatea de activ de refugiu, fiind vândut la cel mai ridicat preţ din ultimii opt ani. Cu toate acestea, Bank of America estimează că valoarea metalului preţios va creşte cu 50 la sută faţă de cea actuală.
Pe fondul adâncirii recesiunii, autorităţile monetare intenţionează să achiziţioneze un număr record de active financiare Numai în luna martie, băncile centrale ale statelor G7 au cumpărat active de aproape 1,4 trilioane de dolari pentru a stabiliza pieţele financiare.
Analiştii estimează că acest lucru va pune presiune asupra monedelor, iar, astfel, va creşte substanţial interesul pentru cumpărarea aurului.