Tăriceanu, APEL către antreprenorii români pentru repornirea economiei

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat, joi, un apel către antreprenorii români pentru repornirea vieţii economice, sociale, culturale şi sportive, subliniind importanţa măsurilor de protecţie şi a tratării în spitale, "în siguranţă", a angajaţilor care se vor îmbolnăvi.
Romania TV
23 apr. 2020, 09:16
Tăriceanu, APEL către antreprenorii români pentru repornirea economiei

„Prin acest apel deschid astăzi un dialog naţional pe tema repornirii vieţii economice, sociale, culturale şi sportive în România. Voi aborda temă cu temă, domeniu cu domeniu. Voi vorbi puţin şi voi asculta mult. Propunerile voastre, comentariile voastre vor face parte din planul #repornimromania”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Preşedintele ALDE a pledat pentru reluarea activităţii prin fixarea unui „numitor comun: masca de protecţie şi distanţarea socială”.

„Dacă suntem toţi de acord că aceste două lucruri îşi vor face loc în viaţa noastră, putem să ne gândim cum trăim cu ele. Cum se pot organiza fluxurile de producţie sau de servicii pentru ca oamenii să poată păstra o minimă distanţă între ei? Ce fel de echipamente de protecţie vor putea purta pentru a se proteja de infecţie?

Cum se poate organiza un transport de acasă la muncă şi înapoi, în condiţii în care să se limiteze posibilitatea de răspândire a virusului? Este foarte posibil să fie nevoie de un program flexibil pentru a evita aglomerările din transportul în comun. Probabil că mulţi dintre angajaţi vor prefera să vină cu autoturismul propriu tocmai pentru a se feri de o eventuală infectare, aşa că vor trebui identificate cu autorităţile locale spaţii pentru parcare. Soluţii se găsesc dacă anticipăm”, a menţionat Tăriceanu.

Tăriceanu susţine că „nu trebuie să ne panicăm dacă vor fi angajaţi care vor lua virusul”.

„Este important ca ei să fie trataţi în siguranţă în spitale şi avut grijă de familiile lor. Cei care au intrat în contact cu ei trebuie testaţi şi spaţiul în care au lucrat dezinfectat. Şi mergem mai departe. Lucrurile nu o să meargă ca unse de la început pentru că, de multe ori, va trebui să experimentăm.

Aici vor fi de mare ajutor asociaţiile profesionale pentru că ele pot facilita schimbul de informaţii, pot vedea ce a mers şi ce nu şi până la urmă pot veni cu un plan pentru fiecare domeniu de activitate în parte.

Guvernul ar trebui să asigure suficiente echipamente de protecţie în momentul în care munca va începe, dar nu există această garanţie. Va trebui improvizat, cel puţin o perioadă. Măsurile de siguranţă sanitară pentru voi, pentru angajaţi şi pentru clienţi sunt primul pilon pentru repornire”, a mai scris liderul ALDE. 

Preşedintele ALDE consideră că „al doilea pilon trebuie să fie recâştigarea încrederii clienţilor, recâştigarea încrederii în furnizori şi parteneri de afaceri”.

„Este foarte posibil că această încredere va avea de suferit, cel puţin la început, fapt care va îngreuna extrem de mult activitatea. Aici cred că statul poate interveni cu plata primelor de asigurare care să vă garanteze că vă încasaţi banii. Puţin de presupus că economia va porni cu aceeaşi viteză cu care s-a oprit. Probabil că cererea de produse şi servicii va fi timidă la început aşa că trebuie găsite soluţii pentru oamenii care nu vor putea reveni imediat la muncă”, a arătat Tăriceanu.   

El a mai susţinut că al treilea pilon poate fi sprijinul pe care îl poate da Parlamentul, prin „legi care să aducă protecţie socială acolo unde munca nu a început din plin”.

Florin Cîţu, previziuni optimiste: „Economia României va ieşi din criză mai bine decât ne aşteptam”

„Vom face legi care să vă dea ocazia să vă finanţaţi afacerea la un cost accesibil şi vom menţine presiune pe guvern, indiferent cum se va numi, ca să fie cel mai bun client al vostru. Adică unul care cumpără şi plăteşte la timp! Vom experimenta, ne vom reinventa dacă asta va fi necesar ca să repornim România”, a mai scris Călin Popescu-Tăriceanu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Comisia Europeană ia act de hotărârile Tribunalului General al Uniunii Europene privind accesul la contractele de vaccinuri COVID-19
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'