„Este poate o imagine ciudată, cu oameni în vârstă care beau lapte matern”, a declarat cercetătorul Brit van Keulen pe site-ul UMC din Amsterdam. „Dar dacă se protejează împotriva unui virus mortal, ar trebui să trecem peste această jenă”.
Este deja bine stabilit că laptele matern protejează copiii nou-născuți împotriva infecțiilor respiratorii, a explicat Van Keulen. „Acest lucru se datorează faptului că există anticorpi în laptele matern. Prin alăptare, mama îi transmite propriilor anticorpi copilului.„
Informații despre o femeie însărcinată din timpul focarului Sars din 2003, îi oferă speranța că vor exista și anticorpi Covid-19 în laptele matern: „Această femeie s-a infectat grav cu virusul Sars și a născut un copil sănătos la 38 de săptămâni. Anticorpii acestui virus au fost găsiți în laptele matern. Dacă știți că coronavirusul este foarte similar cu virusul Sars – sunt din aceeași familie – atunci cred că anticorpii corona pot ajunge și în laptele mater „.
Cercetătorii caută 30 de femei care au fost infectate cu Covid-19 și care alăptează în prezent.
Bill Gates a descris accesul la testare în SUA ca „haotic”, dar spune că speră ca un vaccin care să neutralizeze noul coronavirus ar putea fi gata într-un an sau doi.
„Aş vrea să pot spune că suntem la jumătatea drumului, dar nu cred asta. Dezvoltarea unui vaccin cere timp şi sunt încă multe lucruri pe care nu le ştim despre virus. O să treacă ceva timp până lucrurile vor reveni la normal.
În general crearea unui vaccin durează aproximativ cinci ani. Cei mai capabili oameni de ştiinţă lucrează din greu pentru asta, ceea ce îmi dă speranţă. Din ce am văzut în ultimele săptămâni, sunt încrezător că suntem mai aproape de previziunea optimistă„, a spus miliardarul.
Statele Unite au înregistrat vineri 50.031 de decese din cauza coronavirusului, cel mai grav bilanţ înregistrat în lume, potrivit Univeristăţii Johns Hopkins, citată de AFP.
Între miercuri seară şi joi seară, Statele Unite au înregistrat 3.176 de decese, cel mai grav bilanţ zilnic.
Pandemia de coronavirus este ”un scenariu de coşmar”, dar numărul deceselor provocare de boală ar putea să nu fie atât de ridicat aşa cum anticipează unii, înclusiv preşedintele Donald Trump, potrivit co-fondatorului Microsoft, Bill Gates.