Spitalul modular de la Pipera va fi închis, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.
„Vom închide spitalul modular de la Pipera, nu se mai justifică. Din fericire, numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale pentru coronavirus a scăzut şi nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. Evident, în situaţia nefericită în care numărul de persoane o să înceapă să crească – eu sper să nu ajungem acolo – e disponibil pentru a fi refuncţionalizat”, a precizat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.
Spitalul modular de la Pipera a fost inaugurat de primarul Gabriela Firea în mai 2020. Avea scopul de a trata cazurile ușoare de COVID-19, ca sectie externa a Spitalului Victor Babeș, dar a fost deschis abia în august.
Spitalul modular de la Pipera are o capacitate de 400 de locuri, a fost construit de Compania Municipală Consolidări, și a costat circa 2 milioane de euro, cu tot cu conectarea la utilități, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.
Contractele managerilor de spitale din Bucureşti, prelungite 3 luni
Nicuşor Dan a anunţat că a prelungit cu trei luni contractele de management ale directorilor de spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, urmând ca în jurul datei de 15 iunie să fie organizate concursuri pentru aceste posturi.
„Am prelungit contractele de management ale directorilor de spitale, marea lor majoritate expirau în cursul lunii ianuarie, le-am prelungit cu trei luni, este o posibilitate legală şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concurs de management pentru toţi managerii din cele 19 spitale pe care noi le avem”, a precizat Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan: 100 de angajaţi de la Administraţia Spitalelor au fost detaşaţi către DSP şi către Ambulanţa Bucureşti-Ilfov
„Avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP, am avut 200, dar nu au mai avut nevoie de toţi, avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la serviciul de ambulanţă”, a declarat Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan a menţionat că PMB pune la dispoziţie cinci centre de vaccinare (două la Circul Metropolitan şi câte unul în spitalele Colţea, Colentina şi Obregia), cu un total de 30 de puncte de vaccinare, iar acestora li se vor adăuga şi spaţiile pregătite de către primăriile de sector. Totodată, de la ASSMB ar putea fi detaşate 140 de persoane pentru faza a II-a a programului de vaccinare.
„Pentru programul de vaccinare, suntem la dispoziţia DSP şi a Prefectului, ei sunt cei care coordonează şi deja, la solicitarea lor, suntem gata să detaşăm 140 de persoane – dacă este nevoie de mai mulţi – evident că vom face toate eforturile de care este nevoie. Am avut cinci spitale care au participat la faza I, care s-a încheiat, dintre acestea trei au rămas în faza a II-a şi pentru că trebuie să predăm la un anumit moment Arena Naţională UEFA, pentru Campionatul European, n-am putut să continuăm acolo. În şedinţa de Consiliu care va vea loc luni o să schimbăm destinaţia parţială a Circului Metropolitan şi acolo va fi din partea Primăriei Capitalei o locaţie pentru vaccinare. În total, cele trei spitale şi Circul Metropolitan o să aibă 30 de puncte de vaccinare”, a completat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.