Mărturii cutremurătoare din Spitalul Militar de la Ana Aslan. Pacienţii îi sună pe medici noaptea doar ca să-i audă

Mărturii cutremurătoare din spitalul militar Covid de la Ana Aslan. Medicii infectați sunt tratați de colegii lor medici militari. La fel și familii întregi internate in spitalul de campanie după ce s-au îmbolnăvit. Pacienții au nevoie de consiliere psihologică și stau de vorbă la telefon cu medicii ori de câte ori simt nevoia.
Filip Stan
28 apr. 2020, 08:01
Mărturii cutremurătoare din Spitalul Militar de la Ana Aslan. Pacienţii îi sună pe medici noaptea doar ca să-i audă

Medicii militari s-au mobilizat ca pe timp de război. Regulile stricte sunt singurele măsuri care îi salvează atât pe ei, dar mai ales pe pacienții care au ajuns în spitalul de campanie amplasat în incinta Institutului Ana Aslan. Aici au ajuns familii întregi doborâte de noul coronavirus. Printre pacienți și o familie de medici.

„Colegii mei sunt fratii mei si avem o empatie suplimentara pe care oricum o avem fata de orice pacient, dar exista un sentiment de apartenta de breasla care ne obliga suplimentar”, spune dr Mihai Sălceanu, medic la Spitalul militar ROL2, potrivit România TV.

Medicii militari au la spitalul ROL2 tot ce le trebuie pentru tratarea pacienților. De la laborator pentru identificarea noului coronavirus până la secție de terapie intensivă.

Pacienții își privesc medicii ca pe o ultimă barieră în calea morții. Sunt speriați și au nevoie nu doar de tratament cu medicamente pentru a scăpa de virusul ucigaș. Își sună salvatorii chiar și noaptea. Să le audă vocea, să îi liniștească, să le dea un sfat.

Citeşte şi Alţi patru români infectaţi cu coronavirus a murit. Bilanţul total a ajuns la 650

„Acum comunicam mai greu…suntem niste extraterestrii imbracati in alb, fara fata, cu o voce care se aude mai slab din spatele multor mijloace de protectie..de la masca la scut facial…practic avem un contact vizual cu pacientul si este destul de greu sa ii facem constienti de empatia noastra. Cu totii sunt ingrijorati, sunt speriati. Au nevoie de sustinere si o facem si in mod organizat. În fiecare dintre saloanele in care sunt internati au telefoane prin care ne pot apela la orice ora indiferent de motivul lor, fie ca au o urgenta medicala, fie cau o intrebare si au nevoie sa discute cu cineva si nu de putine ori s-a intamplat lucrul aceste”, mai spune medicul Mihai Sălceanu.

Regimul militar al spitalului impune măsuri suplimentare de protecție. Chiar și așa, medicii care lucrează în ture de câte șapte zile nu și-au mai văzut familiile de foarte mult timp.

„Eu respect regulilele de izolare si distantare sociala. O teama exista dar ne-am asumat asta poate si prin prisma faptului ca si sotia este medic si atunci nivelul de intelegere este la fel, ridicat”, mărturiseşte medicul de la Spitalul ROL 2. 

Medicii militari îi sfătuiesc pe români să fie prudenți și să respecte regulile pentru a nu ajunge în spitale. La Spitalul ROL 2 au ajuns până acum câteva zeci de pacienți, și foarte mulți au fost deja externați.

În România, Ministerul Apărării Naționale a instalat trei spitale de campanie: la București, Constanța și Timișoara. Celelalte spitale militare sunt incluse acum într-un sistem de telemedicină. Pacienții vor avea montați senzori pe corp și totul poate fi monitorizat de la Spitalul Militar Central și se poate interveni rapid și eficient.

Citeşte şi Încă un medic din România a murit de coronavirus

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...