Vaccinul ar putea fi gata în septembrie. Cercetătorii de la Universitatea din Oxford sunt la un pas de descoperirea pe care lumea o așteaptă. Oamenii de știință ai echipaei internaționale care lucrează împotriva coronavirusului de la universitatea britanică raportează că milioane de doze de vaccin vor putea fi gata la începutul toamnei, dacă eficacitatea și siguranța testelor efectuate pe maimuțe sunt confirmate într-o lună.
Cercetătorul Vincent Munster a publicat un raport științific cu referire la munca sa pentru crearea unui vaccin pentru a-l împărtăși altor laboratoare de prim plan la nivel mondial în vânătoarea de vaccinuri. Dacă imunitatea obținută la testele pe maimuțe este confirmată şi la cele pe oameni, punctul de cotitură așteptat de umanitate va fi eficient.
Pentru vaccin, oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au folosit tehnologia care a fost deja testată cu succes pe alte coronavirusuri în trecut, care vizează producția de anticorpi și acoperirea imună la nivel mondial începând din septembrie.
În ultimele zile, miliardarul co-fondator Microsoft, Bill Gates, și-a declarat disponibilitatea de a-și asuma o parte din costurile de producție a vaccinului împotriva lui Sars-CoV2 pe care Universitatea din Oxford îl testează pe oameni, precizând că a contactat autoritățile academice britanice și cu cele mai importante companii farmaceutice din lume.
Un experiment, a declarat magnatul și filantropul american care „merge în viteză maximă”. Și a adăugat: „Dacă rezultatele lor de anticorpi sunt la fel de promiţătoare, atunci ceilalți și cu mine ne vom reuni într-un consorțiu și ne vom asigura că este produs în masă. Niciunul dintre cei care fac vaccinul nu se așteaptă să îl câștige, va fi un bun comun„.
Și Elisa Granato, primul voluntar italian, care a testat prototipul vaccinului dezvoltat la Oxford pentru a lupta cu Covid-19. Pe 23 aprilie a fost supusă testului și a anunțat că este „foarte bine”.
Elisa Granato, microbiolog, a devenit primul om care a fost injectat pentru faza de încercare umană a unui vaccin în Marea Britanie împotriva noului coronavirus dezvoltat de un grup de oameni de știință de la Universitatea din Oxford.
Vaccinul nu conține deloc Covid-19, există doar o mică parte din genomul său inserat într-un virus diferit și care nu dăunează. Acest lucru îl împiedică să se răspândească, dar poate activa activ sistemul imunitar și, astfel, protejează împotriva coronavirusului.