Numit hACE2, șoarecele de laborator, dezvoltat după epidemia SARS, este foarte util pentru testarea vaccinurilor pentru Covid-19, dar este rar.
Citește și:Universitatea britanică Oxford face anunţul: Vaccinul ar putea fi gata în septembrie
„Problema cu care ne confruntăm este că nimeni nu a folosit acești șoareci transgenici de la epidemia SARS-CoV-1 la începutul anilor 2000. Pentru că moda acestui virus trecuse. De aceea, astăzi colonia de șoareci transgenici este redusă și nu răspunde nevoilor comunității științifice. Laboratorul Jackson este în proces de amplificare a acestei colonii de șoareci transgenici, dar nu va putea să o comercializeze decât în mai sau la începutul lunii iunie. Nu se va întâmpla prea curând”, a explicat Christophe d’Enfert, directorul științific al Institutului Pasteur din Paris.
Utilizarea șoarecilor de laborator este esențială, dar timpul acestora de producție este mult mai lung. Șoarecii masculi sunt fertili după cinci săptămâni de viață, femeile după șapte săptâmâni și dau naștere după aproximativ 20 de zile.
Una dintre soluțiile Institutului Pasteur din Paris ar fi dezvoltarea propriilor șoareci transgenici, însă acest lucru nu este atât de simplu, mai ales din cauza naturii aleatorii a geneticii.