Vlad Voiculescu anunţă plata la normă de vaccinare a medicilor de familie: „Ei sunt esenţiali acum. Ne bazăm pe ei”

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a susţinut vineri o conferinţă de presă la Palatul Victoria, în care a oferit detalii legate de desfăşurarea celei de-a doua etape a campaniei naţionale de vaccinare.
George Russo
15 ian. 2021, 18:34
Vlad Voiculescu anunţă plata la normă de vaccinare a medicilor de familie:

Vlad Voiculescu a declarat, în coferinţă de presă, că prin OUG s-a stabilit o formă de recompensare a medicilor de familie care se vor ocupa de informarea, programarea şi suprevegherea post-vaccinare a pacienţilor, pentru că este o muncă suplimentară, iar rolul acestora este cel mai important în această etapă.

„În OUG stabilim felul în care vor fi remuneraţi cei care vor vaccina populaţia României în următoarele luni. Cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu 90 lei pe oră dacă e vorba de medici, 45 de lei pe oră dacă e vorba de asistenţi medicali şi 20 de lei pe oră dacă e vorba de registratori.

Vorbim de sume brute. Dincolo de asta şi înainte să trec mai departe aş vrea să spun cât de mare nevoie o să avem în următoarea perioadă de toţi aceşti oameni pentru a vaccina populaţia.

Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează.

Atunci cand din lista totala de pacienti eligibili se trece de 50% este si ca rezultat al unui efort masiv al medicului de familie, atunci plata se face cu 50 de lei per pacient. Peste 60%, vorbim despre 60 de lei. Vorbim de o schema progresiva, care sa asigure medicii de familie ca sunt si remunerati pentru aceasta munca.

Acestea sunt cele mai importante prevederi din OUG si ne bazam pe medicii de familie.

Presedintele a anuntat ca de la 8 februarie vor fi deschise scolile, in anumite conditii de siguranta, daca trendul ramane sau daca lucrurile chiar se imbunatatesc. Nu este o garantie, dar este o promisiune.

Masurile de precautie vor fi: vaccinarea personalului din invatamant, testarea tuturor persoanelor simptomatice si a tuturor contactilor. Se va face testare cu teste antigen si la copii si la adulti. Daca apare un caz intr-o clasa, toti copiii vor fi testati.

Vlad Voiculescu: Multe persoane spun că munca lor este esenţială, dar trebuie să existe o limitare

Se lucreaza la un ghid de bune practici pentru scoli. Toate masurile de pana acum din scoli vor fi si mai bine monitorizate.

Un ultim punct este hotararea de guvern de modificare a strategiei de vaccinare, care va intra pe agenda guvernului saptamana viitoare. In etapa a doua vor intra persoanele fara adapost, persoanele cu afectiuni, cu alte cuvinte vor fi oameni care vor intra imediat la vaccinare.

In etapa a doua vorbim despre persoane varstnice, persoane cu boli cronice si personal esential. Foarte multe persoane argumenteaza ca munca lor este esentiala si sigur ca este, dar trebuie sa existe o limitare, pentru ca avem nevoie sa ne vaccinam pe cei mai vulnerabili.

Daca vaccinam bancherii, vaccinam si frizerii, si vanzatorii etc. Trebuie sa vaccinam persoanele fara de care statul nu poate functiona.

Evident ca sunt multe de recuperat in felul in care functioneaza platforma, colegii de la STS lucreaza pentru a o face functionala si este regretabil ca in momentul asta nu functioneaza optim.

Au fost achizitionate 3 milioane de teste antigen si alte 400.000 prin ministerul sanatatii. Pe de o parte avem vaccinul, pe de alta parte masurile de preventie si pe de alta testarea, care ne ajuta sa separam apele. Incurajam toate autoritatile locale care pot sa ajute, sa o faca.”, a spus Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Peste 183.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'