Zapadă de doi metri pe Transalpina. Autoritățile au intervenit pentru dezăpezire

Imaginile momentului vin acum din Gorj. Zapadă de doi metri pe Transalpina. Autoritățile au intervenit pentru dezăpezire, potrivit România TV.
Romania TV
30 apr. 2020, 13:00
Zapadă de doi metri pe Transalpina. Autoritățile au intervenit pentru dezăpezire

Prognoza vremii în intervalul 30.04.2020 ora 21 – 04.05.2020 ora 21
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după orele amiezelor și seara, când pe arii relativ extinse se vor semnala averse de ploaie ce pot avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua și aspect de vijelie și izolat vor fi condiții de grindină. Local cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Spre sfârșitul intervalului vremea se va răci, iar la peste 1800 m precipitațiile vor fi mixte, ninsoare pe creste. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare din sector predominant sud-vestic și vestic, ce vor depăși pe creste viteze de 50-60 km/h.

 

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă și caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat după orele amiezii, când vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 13 grade. 

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general instabilă. În jumătatea de est a ţării şi în zona montană vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe spaţii mici vor fi vijelii şi căderi de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. Astfel de fenomene, dar de intensitate mai mică se vor semnala local şi în nord-vestul teritoriului şi pe spaţii mici în sud-vest, iar intensificări ale vântului vor fi în special în sudul Olteniei. În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 23 de grade, uşor mai ridicate în Oltenia şi minime între 4 și 12 grade.

DailyBusiness
Senatul iartă pensionarii și le oferă mai mulți bani! Legea s-a adoptat AZI
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă, de sâmbătă, 28 septembrie 2024, băutura pe care mulți români o adoră. Și alte produse au preț redus și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Cununiile, interzise sâmbăta: Mirii pot atrage asupra lor un blestem
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Cine este Maria, românca găsită moartă în grădina unei vile din Italia. Ar fi fost ucisă de un adolescent de doar 17 ani
Cancan.ro
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei sale soții. Cei doi duc o bătălie grea la tribunal pentru custodia fiului lor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Nectarine cu nivel periculos de pesticide descoperite în lanțul de magazine Penny
MediaFlux
Se DAU 500 de LEI la PENSIE! AU ANUNȚAT acum
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?