Raluca Turcan a reacționat la criticile pe care unii lideri PNL i le-au adus lui Orban.
”Dacă noi slăbim partidul, riscăm să ajungem în situația în care iarăși Guvernul să nu mai aibă susținere parlamentară, ceea ce ar fi o adevărată catastrofă și nimeni nu ne-ar ierta pentru asta”, a spus Raluca Turcan.
Ministrul Muncii a recunoscut că sunt probleme în PNL, dar a opinat că acestea trebuie rezolvate în interiorul partidului mai înainte de a fi expuse în spaţiul public, „astfel încât, după viitorul Congres, PNL să iasă întărit”.
Citeste si Diana Şoşoacă cere permis de port-armă: „Sunt urmărită peste tot. Dacă am armă, mă apăr singură”
”Mi-ar părea rău ca, până la Congres, să purtăm mai multe discuții în spațiul public și apoi în interior și după aceea să ne fie foarte greu să ne revenim și să recâștigăm încrederea oamenilor în PNL”, a precizat Raluca Turcan.
”PNL are nevoie de o reîmprospătare” a mai spus ministrul Muncii.
Rareș Bogdan i-a solicitat demisia lui Orban acuzându-l că are un stil dictatorial de a conduce PNL, ignorând opiniile celorlalți liberali din conducerea partidului.
„Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL după eșecul de la alegeri. Ultima discuție bărbătească cu Orban am avut-o la Vila Lac 1, când ne-am certat cumplit. Partidul fierbea. A pierdut ca papagalul toate ministerele importante. Pe mine nu m-a invitat PNL să candidez la alegerile parlamentare”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL la Aleph News.
La rândul său, Robert Sighiartău, secretar general PNL, i-a reproşat preşedintelui PNL că a condus partidul discreţionar şi că a dat ministerele în aşa fel încât să se asigure că obține postul de președinte al Camerei Deputaților.
„PNL s-a clasat pe locul 2 la alegeri, după PSD. Bineînțeles că au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban. Cel mai rău mă deranjează că am fost asociați cu PSD în prinvița oamenilor. În ultimul an partidul a fost condus discreționar. La momentul acela am spus că nu-i momentul să zicem nimic din considerente tactice […] PNL are nevoie de o echipă, nu de un om. Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți. Aceste funcții (n.r.: ministerele la negocieri) au fost date doar pentru a obține un post de președinte al Camerei Deputaților„, a spus Sighiartău.
Scandalul a PNL a izbucnit la începutul anului, când deputatul Florin Roman a anunţat sfârşitul lui Ludovic Orban la conducerea PNL: “E nevoie ca de aer, de lideri puternici, de o noua împrospătare a imaginii partidului, pentru că lupta pentru 2024 a început deja! Romania anului 2021 înseamnă încă suferința, deși liderii politici încearcă sa imprime speranța și încredere. A început vaccinarea dar pandemia nu a trecut. Criza economică își arată colții, iar politicienii se gândesc mai mult la propriile interese, decât la agenda cetățeanului. Intrarea in parlament a unor partide extremiste ne arată eșecul unei clase politice încremenită in trecut, dar și eșecul sistemului educațional, de ani de zile. 2021 este anul Congresului și in PNL. Pierderea alegerilor a învolburat apele in partid. Guvernul Citu are o misiune grea. Cea mai dificila lupta va fi cea din interiorul guvernului, unde USR lupta cu “garda pretoriană” a lui Barna și Cioloș. In parlament se anunța o lupta pe viața și pe moarte cu un PSD care știe sa facă opoziție la baioneta, cu un AUR deja periculos, iar PNL e luat la ținta de toți “partenerii” politici. E nevoie ca de aer, de lideri puternici, de o noua împrospătare a imaginii partidului, pentru ca lupta pentru 2024 a început deja!”, scria Florin Roman pe Facebook la începutul anului.