Preot acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat. A copiat peste 40 de pagini din lucrarea unui coleg de altar

Părintele Constantin Cenuşă, din localitatea suceveană Vicovu de Jos, este acuzat că a plagiat 42 de pagini în lucrarea sa de doctorat. Preotul şi-a luat doctoratul în anul 2014, dar falsul a fost despistat abia în 2020, când acesta a decis să-şi publice lucrarea.
Oana Anghel
18 ian. 2021, 15:21
Preot acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat. A copiat peste 40 de pagini din lucrarea unui coleg de altar
Preotul Constantin Cenuşă. FOTO: reporteris.ro

Preot acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat, a cărei temă a fost „Mitropolia Bucovinei (1918-1940)”. Părintele Cenuşă a fost demascat de un coleg de altar, informează reporteris.ro.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a retras titlul de doctor preotului din Vicovu de Jos. Acesta obţinuse titlul de doctor la Școala Doctorală a Facultății de Istorie-Geografie de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, sub coordonarea profesorului universitar Mihai Iacobescu.

Citeste si Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze: ”Dumnezeu ne poate salva prin descoperirile științei”

Lucrarea doctorală a părintelui Cenușă a fost publicată la Editura Vasiliana 98 din Iași sub egida Centrului de Cercetări Teologice Interculturale și Ecumenice „Sf. Ioan Cassian și a Centrului de Cercetări Teologice Interculturale și Misionare „Arhim. Anatolie Tihai”.

Preot acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat. Falsul, descoperit după lansarea cu surle şi trâmbiţe

Preotul Dumitru Valenciuc din Volovăț, autor al cărții ”Fondul bisericesc ortodox român din Bucovina. Probleme controversate”, publicată în 2010 la o editură din Câmpulung Moldovenesc, a citit lucrarea colegului său la scurt timp după lansare şi a constatat că acesta plagiase zeci de pagini din volumul său.

Preot acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat

În ianuarie 2020, părintele Valenciuc a depus o sesizare la universitate, Comisia de Etică confirmând că pârâtul copiase de la Valenciuc, fără menționarea sursei, 42 din cele 53 de pagini ale unui capitol din lucrarea sa de doctorat. Părintele Cenuşă a recunoscut, în faţa Comisiei de Etică, faptul că a copiat și a menționat că își asumă consecințele. Ulterior, sesizarea a ajuns la CNATDCU, care a desemnat trei specialiști să facă verificări, aceștia ajungând la aceeași concluzie ca Universitatea din Suceava.

Părintele Constantin Cenușă este preot la o biserică din Vicovu de Jos și predă religie ortodoxă, de mai mulți ani, la instituții de învățământ preuniversitar din județul Suceava. În prezent, el este cadru didactic la două licee din Rădăuți.

Citeste si Un preot din Sibiu cere oprirea campaniei de vaccinare: ”Românii nu vor să fie cobaii nimănui. Opriți experimentele”

În cartea care l-a lăsat fără doctorat, el s-a prezentat ca fiind profesor cu Gradul I Didactic, licenţiat în Teologie Pastorală la Institutul Teologic din București (1989) și licenţiat în Istorie, ca șef de promoție, la Universitatea din Suceava (2017). În CV-ul său mai figurează postul de asistent universitar la Facultatea de Teologie de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași între anii 1990 și 1991.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!