Nicușor Dan: ”Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare!

Nicușor Dan a venit cu noi precizări despre problema sistemului de termoficare. Primarul Capitalei spune că aproape 20% dintre blocurile bucureștene primesc căldură sub parametri pentru că altfel rețeaua de termoficare ar putea să ”crape”.
Mirabela Vasile
18 ian. 2021, 21:06
Nicușor Dan: ”Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare!
Sursa foto: Inquam

Nicușor Dan spune că sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă. Acesta a atras atenția că suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare.

Nicușor Dan: Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. E rezultatul oamenilor care până acum nu au făcut nimic cât au fost la conducere. O să avem mâine o întâlnire cu constructorii ca să nu facem o licitație în gol. Iarna viitoare va fi mai bine.

Dacă am fi fost într-o zi normală, cu 5-6 grade, atunci am fi riscat să fie o presiune mai mare. Avaria nu depinde de temperetura de afară. Într-o zi foarte friguroasă nu îți permiți acest risc și dai mai puțin. Sunt undeva la 15-20% dintre blocuri care primesc căldură sub parametri. Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate. Normalul la noi nu contează. Lumea s-a obișnuit 22 de grade. Avem un call-center, unde răspundem mereu. Nu a fost o reacredință să nu putem rezolva în 24 de ore avaria. De obicei când reparăm într-o parte, crapă imediat în locul următor și avaria se prelungește până la 36 de ore.

Nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta a fost o promisiune, trebuie înregistrată. De anul viitor va fi un număr de kilometri de țeavă nouă, izolată. Am reușit împreună cu ministrul Energiei și ministrul Finanțelor să scoatem ELCEN din datorie. Vor avea centrale mai mari și mai performante. Vom avea cost mai mic, vor produce energie termiă unde poluarea e mult mai mică.

Aceste zile sunt cele mai friguroase din această iarnă. Am avut o situație nu groyavă, dar rezonabilă. Acum avem niște zile friguroase, facem tot posibilul să fim aproape de normalitate, iarna viitoare va fi mult mai bine.

Toată rețeaua are 1.000 de kilometri. Sunt peste 200 de kilometrii afectați gravi, sunt vreo 60 de km pe care vrem anul acesta să îi facem pe bani proprii, restul se vor face din bani europeni. ”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Despre traficul din București. Când vom avea semafoare inteligente

”Am spus atunci că realizarea programului de descongestionare a traficului durează un an-doi. O parte importantă a poluării aerului vine de la mașinile care pornesc în intersecție, acest lucru va fi optimizat.”, a spus Primarul Captialei despre problemele traficului din București.

Nicușor Dan îi ia apărarea lui Ludovic Orban. Ce spune despre fostul premier

”E o dezbatere internă a PNL. După părerea mea Orban are trei merite. Unul că a stabilizat acest partid. Doi că a reușit să dea jos guvenrul Dăncilă și trei că a contribuit decisiv ca București are un guvern de dreapta. Acestea sunt cele trei merite, îl respect foarte mult.

Eu am o relație foarte corectă și bună cu oamenii din PNL. În special cu organizația București, lucrul ăsta nu o să se schimbe. ”, a mai adăugat Primarul General.

Care este adevărul despre relația dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu

”Cu Vlad Voicuelscu cât a fost consilier general ne-am văzut de 10 ori în Primărie. Când s-a zis că nu am vorbit la telefon, nu eram nici eu primar pentru că știm bine ce s-a întâmplat cu validarea mandatului. Cred că e foarte bine că a ajuns ministru al Sănătății, are o expertiză foarte bună pe acest domeniu.”, a conchis acesta.

Amenzi pentru întârzierile STB

„Au început să fie afișate în stațiile de autobuz orarele de transport ale autobuzelor, cele reale. Este ceea ce spuneți, în sensul că este de presupus că o să avem același trafic și luni și marți și miercuri și joi și vineri, la aceeași oră, vor fi aceleași aglomerații de trafic. Este un orar fix.

Există o instituție care trebuie să supravegheze respectarea acestor orare, ea se numește Asociația de dezvoltare intercomunitară pentru transport public București Ilfov. Această instituție trebuie funcționalizată astfel încât să-și respecte atribuția de control asupra STB. Suntem în discuții cu contractul de delegare a serviciului de transport între Primăria Capitalei, Asociația aceasta și STB. În momentul în care vom semna, foarte curând, vor exista obligații foarte precise, vor exista sancțiuni pentru respectarea timpilor de parcurs”, a continuat Primarul General.

„Însă, tocmai aceasta este miza: prin acest contract de delegare a serviciului public să reușim să eficientizăm activitatea de transport, adică să încurajăm operatorii de transport. Să măsurăm care sunt rutele pe care este nevoie de mai multe mijloace de transport și mai ales să reușim să disciplinăm această activitate astfel încât să nu vedem trei autobuze unul după altul și ultimele două goale”, a conchis Dan.

Citește și: Gabriela Firea, atac furibund la Nicuşor Dan: E corupţie în văzul lumii!

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'