„Prin intermediul unui elicopter utilitar se pulverizează apă oxigenată în concentraţie de maxim 1%, nu este toxică, nu este nocivă, nu are efecte asupra persoanelor, animalelor, plantelor. Văd că se tot încearcă acreditarea ideii că dăm cu biocid. Le transmit acestor domni sau doamne că nu dăm cu biocid. Dăm cu apă oxigenată. (…)
Începem prin a pulveriza pe toate arterele principale, bulevarde, străzi de legătură, cum ar fi bd Iuliu Maniu, bd Timişoara, bd Drumul Taberei, Crângaşi, Virtuţii, strada Braşov, bd Ghencea şi Prelungirea Ghencea, Vasile Milea şi Geniului, după care vom intra deasupra cartierelor şi pulverizăm şi acolo apă oxigenată”, a declarat, pentru Agerpres, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.
Edilul a menţionat că pulverizarea aeriană este e o variantă de dezinfectare complementară.
„Completează ceea ce facem deja. Noi, la nivelul sectorului 6, facem dezinfectare stradală prin spălare, spălare cu soluţie activă cu jet de apă sub presiune până la 350 de bari la 140 de grade, facem dezinfecţia trotuarelor, aleilor prin nebulizare, facem dezinfecţia scărilor de bloc prin stropire plus alte metode care se aplică”, a afirmat primarul.
Pulverizarea aeriană are avantajul că raza de acoperire e foarte mare, iar costul comparativ cu acela al unei acţiuni clasice, cum ar fi spălare sau nebulizare, este cu mult mai redus, potrivit primarului Gabriel Mutu.
„Vă dau exemplul costului pe metru pătrat – prin această variantă de lucru e un ban pe metru pătrat”, a adăugat el.