Victor Ponta: „Eu aşteptam să aflu ce facem cu agricultura, cu seceta. Ei au găsit-o pe zeiţa Kovesi nedreptăţită”

Victor Ponta, fost prim ministru al României, a intrat marţi în direct la România TV pentru a comenta măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare odată cu 15 mai, dar şi alte subiecte de actualitate.
Romania TV
05 mai 2020, 18:44
Victor Ponta:

„Problema cu Eutiroxul a fost cu cei care vor sa-l ia si sa-l exporte. Nu e nimeni nebun sa-l tina in depozit si sa lase oamenii sa moara.”, a spus Ponta despre criza medicamentelor.

„Domnul Iohannis nu e imparat, e un executant al unor decizii din afara tarii, ca si doamna Kovesi. Care trebuie premiata ca a facut dosare tuturor si l-a adus pe domnul Iohannis la putere.

Faptul ca doamna Kovesi s-a ocupat sa nu semnam Comarnic-Brasov, faptul ca a facut sa nu mai avem firme romanesti. Iar domnul Iohannis, care a facut un singur lucru bun, a dat-o afara, azi iese sa ne spuna ca altii.

Eu asteptam sa aflu ce se face cu agricultura, cu seceta, se deschid hotelurile, dar o sa ma mut de la mine de acasa la hotel.

Au gasit-o nedreptatita pe zeita care are cele mai multe dosare achitate din Europa. Aceasta prosteala tine de multi ani.

Suntem singura tara care nu are o strategie clara de iesire din criza, nu avem nicio masura economica concreta, nu stim ce o sa facem peste o saptamana”, a mai declarat Victor Ponta.

„Nu aveai ce sa intelegi din ce a spus Iohannis despre relansarea economica. A fost ca intrunirea cu societatea civila de la Cotroceni. I-a chemat ca sa ii bage in poza, dar nu avem o strategie de iesire din criza. Eu cred ca nu e incompetenta, e ordin ca firmele romanesti care au supravietuit doamnei Kovesi sa moara acum de tot. Romanii sa plece toti la sparanghel. Cred ca dupa aceasta criza, va disparea tot ce e proprietate romaneasca, cred ca e un plan”, a completat fostul premier.

„Nu ma astept ca cineva care are o patura pe minte sa inteleaga, dar mai sunt doua institutii pe care nu le conduce domnul Iohannis si PNL in aceasta tara. Parlamentul si CCR. Toti PNL-istii au spus azi ca ce rea e CCR, ca spera sa scape cu ce au furat, daca sunt cuminti. Legile pentru firmele romanesti depuse de noi in parlament le ataca la CCR. Daca nu e buna CCR, de ce le ataca acolo. Acum chiar se vede coruptia, cum se cumpara echipamente medicale, cum se fac contracte de vineri pana luni, avem coruptie cum nu am mai avut de mult.

Votantii PNL au impresia ca fuge Ciolacu cu Ardealul la Budapesta. Normal ca Orban nu da doi bani pe cei din Horeca, pe el il intereseaza doar cei care muncesc la multinationale. Lor le place cu Kovesi, ca asa li s-a spus.

O sa mancam masti, ca nu sprijinim nici agricultura, nici industria alimentara. Le sprijinim pe cele din Germania, Austria, Spania si altele. Si atunci o sa mancam masti sau ce produc romanii in aceste tari. Daca o sa avem cu ce sa le platim. Domnul Citu zice ca avem mai multi bani ca inainte, cu o economie care nu produce. E un miracol demn de Iosefini.

Guvernul Orban a luat 700 de milioane de lei din banii ANCOM, a pitit 500 de milioane, nu stiu ce face cu ei, si a dat 200 de milioane in sprijinul presei. Iar noi am decis sa dam si noi 200. Da si guvernul 200, da si parlamentul 200 de milioane. Cu guvernul actual nu exista decat perspectiva distrugerii economiei romanesti. Eu ma bucur ca nu l-am votat, dar acum trebuie dat jos. Eu pe 16 mai l-as da jos. Sper sa participe si PSD si alte partide la schimbarea acestui guvern care este evident ca nu este doar incompetent, ci ne vinde firmele, cetatenii, pe toti, la bucata.”, a continuat Ponta.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultima filmare făcută de Andrei Versace. Un bărbat misterios apare în cadru: 'Nu a fost singur în casă!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Situație de urgență în Sicilia: Vulcanul Etna provoacă haos în transportul aerian
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!